Economia

Experts de l'IESE veuen Grècia fora de l'euro

“Se sap que Grècia no podrà pagar mai el seu deute i que no està bé dins de l'euro per la seva manca de competitivitat”, per tant, se la veu més fora que dins de la zona euro. Així ho van expressar ahir Alfred Pastor, Xavier Vives i Antoni Argandoña, professors de l'escola de negocis IESE, que van tractar de la situació actual de l'Estat espanyol i de la UE amb un grup de periodistes.

Tanmateix, el professor Pastor creu que si Grècia encara és dins de l'euro és per “la gran incertesa que existeix sobre què passarà quan es produeixi la sortida”. Un dels grans perills és que, en caure Grècia, es produeixi un efecte contagi i altres països acabin seguint el mateix camí.

Pels professors, però, és “molt improbable” que l'Estat abandoni l'euro, per “l'enorme cost que aquesta decisió tindria no només per al país, sinó també per a la resta de la UE. El professor Argandoña creu que Brussel·les esgotarà el temps per l'ajut del BCE a Madrid, per tal que acompleixi tots els deures d'ajustament que ha de fer el govern de Mariano Rajoy. Quan l'Estat no pugui col·locar el deute en el mercat, segons el professor Vives, “serà quan el BCE donarà suport il·limitat al govern”.

Pastor, Vives i Argandoña, juntament amb la professora Núria Mas, participaven ahir, a l'IESE, en la sessió El panorama global, el caos de l'euro i el laberint espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.