Més esport

Classificacions

El futur és Guardini però el present és Purito

Giro d'Itàlia. El debutant veronès sorprèn Cavendish i s'apunta l'últim esprint. Arriben les Dolomites amb el català líder

En la repetició de l'últim quilòmetre en un pla zenital, la retransmissió de Rai Sport 2 encerclava Andrea Guardini, una de les promeses del ciclisme transalpí, buscant com un boig la roda de Marc Cavendish, que sortia a totes les travesses per guanyar l'última etapa del Giro que es decidia a l'esprint –tot el que queda és muntanya, a les Dolomites–. El veronès, de 22 anys i debutant en el Giro, es va saber treballar el lloc, i mentre els Sky executaven la seva coreografia amb Glein Thomas com a últim llançador –ahir el campió del món ja només en va tenir dos– per donar la quarta victòria a Cavendish, va saber esperar i escollir el moment per obrir-se a la dreta i sorprendre els tres homes amb qui arribava. Els cops del campió del món i principal especialista a l'esprint del pilot internacional al manillar no eren només per l'etapa, sinó per la qüestió sobre la seva hegemonia. Avui cap d'ells pintarà res. Rodríguez, Hesjedal i potser algun més es començaran a jugar el triomf final al Pampeago , port de primera, a 2.006 m sobre el nivell del mar.

Etapa 18
1r A. Guardini (Farnese Vini)
3h00:52
2n M. Cavendish (Sky)
m.t.
3r R. Ferrari (Androni)
m.t.
4t R. Hunter (Garmin)
m.t.
5è L. Haedo (Saxobank)
m.t.
65è J. Rodríguez (Katuixa)
m.t. 137
è J.A. Flecha (Sky)
a 8:54
141è A. Losada (Katuixa)
a 8:57
General
1r J. Rodríguez (Katuixa)
77h47:38
2n R. Hesjedal (Garmin)
a 30
3r I. Basso (Liquigas)
a 1:22
4t M. Scarponi (Lampre)
a 1:36
5è R. Uran (Sky)
a 1:27
6è B. Intxausti (Movistar)
a 1:42
7è D. Pozzovivo (Colnago)
a 1:26
49è J. A. Flecha (Sky)
a 1h02:16
63è A. Losada (Katuixa)
a 1h28:55
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.