Societat

religió

Acusació formal per al majordom de Benet XVI

El Vaticà prepara ja el procés judicial contra el majordom de Benet XVI, detingut divendres per haver-se endut documents de la Santa Seu. Paolo Gabriele podria enfrontar-se a una petició de presó de 30 anys, ja que la legislació de la Santa Seu preveu la màxima pena de presó per a qui robi documents pontificis. El procés judicial el durà a terme un tribunal vaticà, ja que Gabriele treballa i també resideix dins del petit estat de la Ciutat del Vaticà.

El portaveu vaticà, Federico Lombardi, va confirmar ahir que la instrucció del sumari del cas ha finalitzat i que ara s'està en pendent que es fixi la data del judici. Lombardi va admetre “l'estupor” amb què l'administració vaticana ha viscut el cas dels documents robats. Els gendarmes suïssos de la guàrdia del papa van trobar bastants dels documents sostrets a casa del majordom. El cas podria limitar més l'operació de transparència interna ordenada per Benet XVI per a aquest pontificat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.