Política

Detenen a França el número u de l'aparell militar d'ETA

Una operació policial permet arrestar Oroitz Gurruchaga Gogorza a la localitat de Cauna

També s'ha detingut Javier Aramburu Sagarminaga, suposat membre de l'aparell de captació de la banda terrorista

Agents de la policia espanyola i la gendarmeria francesa han detingut aquest diumenge a primera hora de la tarda dos membres de la banda ETA a la localitat francesa de Cauna, al sud-oest del país. Segons fonts de la lluita antiterrorista, pertanyen als aparells “militar” i de “captació” de la banda. De fet, un dels dos detinguts, Oroitz Gurruchaga Gogorza, seria el número 1 de l'aparell militar d'ETA, segons fonts de la lluita antiterrorista, i un dels membres de la banda més buscats pel ministeri de l'Interior.

Gurruchaga Gogorza ha estat detingut amb Javier Aramburu Sagarminaga, que formaria part de l'aparell de captació de la banda, quan caminaven pel carrer, a Cauna, i armats.

L'operació s'ha dut a terme a dos quarts de quatre d'aquesta tarda en un operatiu en el qual han participat els dos cossos policials.

Amb aquestes detencions ja són 19 els arrestats per la seva presumpta relació amb activitats de la banda terrorista des de l'anunci del cessament definitiu de la violència el 20 d'octubre del 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.