Invertiran més de 240.000 euros en la rehabilitació de l'església romànica de Selmella

Un triple acord farà possible la rehabilitació de l'església de Sant Llorenç de Selmella. L'Ajuntament del Pont d'Armentera ha signat un conveni amb l'Institut Català del Sòl, un altre amb la mercantil Memora i amb la Fundació Bosch Aymerich i un tercer conveni amb l'Arquebisbat de Tarragona, pels quals el consistori adquireix la propietat de l'església de Sant Llorenç de Selmella i el terreny adjacent.

Actualment, l'església romànica es troba en avançat estat de deteriorament i amenaça ruïna, de manera que se n'ha impulsat un projecte de restauració íntegra.

El pressupost de les obres és de 241.907 euros. L'Institut Català del Sòl n'aportarà 231.907, mentre que l'Ajuntament hi invertirà 10.000 euros, procedents de la Fundació Bosch Aymerich. Així mateix, l'institut es farà càrrec de les despeses de la redacció del projecte i de la direcció d'obra. La rehabilitació de l'església de Selmella inclourà els accessos i l'enjardinament dels exteriors de l'església, que es duran a terme d'acord amb el projecte aprovat per la Generalitat. D'aquesta manera, el consistori pontarrí adquireix de Memora S.A. la propietat d'un edifici «de notable valor històric i artístic, totalment rehabilitat i sense cap cost econòmic».

Per arribar a aquests acords ha estat necessària la concurrència de l'Arquebisbat de Tarragona, que ha renunciat a qualsevol dret que pogués ostentar sobre la propietat, sempre que el consistori mantingui l'ús públic de l'església i garanteixi que no s'hi faci cap actuació «que desdigui de l'ús religiós a què en el seu moment havia estat destinat aquest edifici».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.