Política

política

CiU força un ple a Tossa per reprovar la gestió de l'alcaldessa

La federació denuncia que els números d'ajust “no quadren”

El govern local (TU-PSC) censura l'actitud de l'oposició i anuncia noves mesures d'estalvi

CiU, a l'oposició a Tossa de Mar, ha forçat la convocatòria d'un ple extraordinari per reprovar la gestió de l'alcaldessa, Gisela Saladich, i demanar al govern local (TU-PSC) que redueixi la despesa. També demanen la reducció de l'IBI, cavall de batalla de CiU.

“Hem demanat el ple extraordinari perquè volem que ens expliquin les mesures d'estalvi que volen aplicar, perquè a nosaltres no ens quadren els números”, va explicar ahir a aquest diari l'exalcaldessa Imma Coloma, portaveu de CiU. La federació denuncia que la liquidació del pressupost del 2011 preveu un romanent de tresoreria de 2'59 milions d'euros, “la crònica d'un desastre anunciat”. La primera part del 2011 va governar CiU i la segona, el nou govern de TU i PSC. “Aquest dèficit multiplica per dues vegades i mitja el de l'exercici 2010, l'últim complet del mandat de CiU”. CiU té dret a forçar la convocatòria de tres plens extraordinaris cada any. Aquest serà el tercer aquest any. Els altres van ser per l'IBI i el pla d'ajust.

LA DATA

18.06.12
És quan se celebrarà
el ple extraordinari forçat per CiU per reprovar la gestió de alcaldessa. Serà a les vuit del matí.

Més mesures per eixugar el dèficit

El govern local de Tossa de Mar no va trigar a reaccionar. Fins i tot abans que CiU hagués anunciat públicament la petició de ple, el govern local ja havia emès un comunicat de rèplica. Una de les crítiques de CiU és que el pressupost no recull que s'eixugui el dèficit de l'any passat. I la resposta: el juliol es farà “un control de l'execució del pressupost per decidir noves mesures a prendre” per eixugar-lo. A més, l'Ajuntament negocia amb diverses entitats financeres un altre crèdit de 700.000 euros que anirien en la mateixa línia. El govern local calcula el dèficit de l'any passat en 4 milions. Per tant, admet que, un cop restat el crèdit del pla d'ajust (1'9 milions), els falten 2'1 milions. L'alcaldessa va assegurar que estan “fent els deures” i va qualificar “d'inútil” el ple forçat per CiU.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.