Societat

BAIX CAMP

Falten voluntaris per muntar la Festa del Cava de Prades

Després de 32 anys, l'Ajuntament l'ha suspès, perquè de moment no hi ha prou veïns que se'n vulguin fer càrrec

Aquest estiu, dels quatre gals de la font renaixentista de la plaça Major de Prades potser sols rajarà aigua sense interrupcions. Després de 32 anys, la celebració de la Festa del Cava perilla per la manca de voluntariat per fer-la rutllar.

El govern municipal va convocar, l'abril passat, una assemblea en què va plantejar la necessitat que s'incorporessin noves persones a l'organització de la festa, molt popular a les muntanyes de Prades i comarques dels voltants. L'alcaldessa, Lídia Bargas, ha explicat: “Els qui ho tiraven endavant fins ara se n'han cansat i no ha sortit relleu.” Així, “aquesta setmana el govern vam decidir no celebrar-la”. La notícia ha corregut per la vila i, ahir al matí, dos voluntaris es van presentar a l'ajuntament. “No hi ha prou gent, almenys calen sis o set persones per organitzar-la aquell dia. Encara que és molt just de temps, els hem demanat que intentin formar un grup més ampli. Ara mateix, no sabem si la celebrarem.”

La festa, que té un pressupost de 30.000 euros, és coorganitzada per l'Ajuntament –que s'encarrega de contractar la seguretat, tramitar permisos, etc.– i els voluntaris. La festa se celebra o el segon o el tercer cap de setmana de juliol i hi acudeixen milers de persones, que beuen i es ruixen amb cava durant tota la nit mentre sona una orquestra. Diuen que l'origen es remunta a la pensada de quatre amics de fer-hi brollar l'escumós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.