Més esport

Andy Schleck es queda sense el Tour de França

Ciclisme. Es perdrà la prova gal·la a causa de la lesió que es va fer la setmana passada en la Dauphiné i confia poder tornar pels Jocs de Londres

Andy Schleck, vencedor del Tour del 2010 –després de la desqualificació d'Alberto Contador– i segon el 2011 continua de pega després d'una primavera desastrosa amb caigudes en gairebé totes les curses. Per acabar-ho d'adobar ahir va confirmar que no podrà participar en el Tour de França a causa del trencament del sacre que es va fer la setmana passada durant la contrarellotge de la Dauphiné. Aquell dia es va veure obligat a abandonar la cursa com a conseqüència de les molèsties que tenia a la cama i a l'esquena. Abans, però, ja havia mostrat una debilitat extrema en les etapes de muntanya respecte dels seus rivals.

El ciclista del Radio Shack tenia previst començar aquesta setmana la concentració del seu equip als Pirineus per preparar el Tour, que arrancarà el 30 de juny a Lieja. La baixa del luxemburguès trastoca completament els plans del poderós Radio Shack, sorgit aquesta temporada de la fusió de l'antic equip de Lance Armstrong i del Leopard dels germans Schleck i Fabian Cancellara. Sense Andy, el seu germà gran, Frank, segon a la Volta a Suïssa, haurà d'assumir el lideratge de l'equip en un Tour que ara sembla un vedat tancat per a Bradley Wiggins (Sky) i Cadel Evans (BMC), el campió de l'edició del 2011.

Canvi de planificació

Malgrat aquest contratemps, Schleck no dóna la temporada per “acabada.” La lesió l'obligarà a canviar la planificació i el calendari, però el seu objectiu és poder tornar a pujar a la bicicleta “prou ràpidament” per no perdre's els Jocs Olímpics de Londres. La prova en línia es farà el 28 de juliol, i la contrarellotge, l'1 d'agost. Després del parèntesi olímpic, Schleck s'haurà de centrar en la Vuelta a Espanya, on podrà reviure els duels del Tour de França amb Alberto Contador, que tampoc correrà la prova francesa per sanció, el campionat mundial i el Tour de Llombardia.

LES REACCIONS

Ahir, quan em van donar la notícia, el món em va caure a sobre. No guanyaré el Tour de França; ni tan sols hi podré ser
És la lesió més greu i la decepció més gran des del començament de la meva carrera
Andy Schleck
CICLISTA DEL RADIO SHACK
El meu objectiu és recuperar la fortalesa, tornar pels Jocs i competir contra Alberto Contador en la Vuelta a Espanya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.