Administracions

barcelonès

L'oposició insta de nou Albiol a no retallar en Joventut

El ple aprova per segon cop, amb els vots del PSC, CiU i ICV-EUiA, un document que demana al govern de Badalona que mantingui la inversió destinada als joves

Per segon any en el que va d'any, els tres partits de l'oposició a Badalona (PSC, CiU i ICV-EUiA) van instar el govern local del PP a no aplicar cap retallada en la partida destinada a les polítiques de Joventut. Les tres formacions van aprofitar la celebració d'un ple extraordinari forçat per l'oposició, a instàncies d'ICV-EUiA, per aprovar un document que inclou aquesta sol·licitud. El text va prosperar gràcies a què els convergents, que inicialment tenien intenció d'abstenir-se, donessin un gir al seu vot en el darrer sospir en comprovar que l'absència d'un regidor socialista impedia al PSC i ICV-EUiA aprovar el document (haurien sumat onze regidors, els mateixos que el PP, però el vot de l'alcalde hagués desempatat).

Al mes de maig, les tres forces de l'oposició ja van aprovar una moció en la mateixa línia del que ahir va prosperar. Això no obstant, el regidor d'Hisenda, Ramon Riera (PP), va explicar un cop havia finalitzat la sessió extraordinària que s'estudiarà si es pot modificar la partida de Joventut però va manifestar que d'entrada sembla “poc probable” atès que “incompliríem el pla d'ajust que hem presentat a Madrid i ens obligaríem a deixar sense dotació una altra partida que ja està aprovada en el pressupost municipal”.

El ple d'ahir va ser seguit pels representants de diverses entitats juvenils de la ciutat, que veuen com el PP tancarà tres dels sis casals de joves que funcionen a la ciutat (Llefià, Sant Crist i la Pau). El tancament d'aquests serveis va ser criticat pels tres partits de l'oposició. El regidor de Joventut, per la seva banda, va defensar que “s'aposta per un nou model” i que el nou Badiu Jove oferirà un ampli ventall de serveis adreçats a tots els joves de la ciutat.

D'altra banda, l'oposició va tornar a defensar ahir la fórmula del conveni amb les entitats juvenils per adjudicar els casals, enlloc del concurs actual. En primera instància, Juan Fernández va apuntar que “adjudicar a dit seria caure en la il·legalitat” però més tard el regidor Ramon Riera es va comprometre a estudiar-ho.

S'apuja el preu de les guarderies

El govern local del PP, amb el suport de CiU, van aprovar ahir incrementar un 44,71% el preu de les escoles bressol municipals, per compensar la reducció de la subvenció atorgada per la Generalitat. Aquest augment implica que el preu de les guarderies passarà dels 122 euros mensuals als 176,55 euros. El PSC i ICV-EUiA van ser molt crítics amb aquesta decisió (hi van votar en contra) i van advocar per modular els preus en funció dels ingressos. L'alcalde Xavier Garcia Albiol (PP) es va comprometre a estudiar la proposta en vista al curs 2013-2014. Albiol justificar l'increment: “L'Ajuntament no està en condicions d'assumir-ho tot”.

CiU va justificar el vot favorable recordant que l'Estat ha reduït fins als zero euros les subvencions en polítiques educatives de 0 a 6 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.