cultura

Homenatge a Vicenç Bou

Amb motiu del Dia Universal de la Sardana, avui sonarà a totes les ballades de Catalunya la sardana El saltiró de la cardina, del compositor empordanès Vicenç Bou (Torroella de Montgrí, 1885-1962), del qual es commemora el centenari de la seva mort. A més, l'estrena d'aquesta obra de Bou va tenir lloc el 1912, ara fa cent anys. Vicenç Bou i Geli és un dels compositors sardanistes més prolífics i respectats, i també va ser director de la Cobla Montgrins entre el 1909 i el 1928.

Avui, com cada diumenge previ a la diada de Sant Joan, totes les manifestacions sardanistes del món expressen la universalitat de la sardana amb la interpretació d'una peça comuna i altres activitats organitzades també pels casals catalans de l'estranger i altres entitats.

Entre el Dia Universal de la Sardana i Sant Joan tindran lloc més d'un centenar de trobades sardanistes, entre ballades, concerts i concursos, repartides per tot el món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.