cultura

Disseny intrèpid

Si en temps passats Barcelona va ser –si és que ho va ser– un dels motors del disseny d'avantguarda, és lògic que hi hagi qui sospiri per recuperar el tron perdut. Doncs, bé, si la unió fa la força, el Foment de les Arts i del Disseny (FAD) i el Barcelona Centre de Disseny (BCD), les dues entitats de referència del sector, estan disposades a tot per rellançar la ciutat com a capital del disseny. A tot vol dir a fusionar esdeveniments i iniciatives de tota mena (exposicions, conferències, congressos, premis, rutes...) que s'adrecin a professionals i/o a persones del carrer, que és exactament el que van provar de fer l'any passat per primer cop sota l'empara del Barcelona Design Festival.

La convocatòria va ser tan concorreguda (més de 100.000 visitants i més de 3.000 empreses espanyoles i estrangeres implicades) que aquest any serà reincident, amb un nou festival que se celebrarà a partir d'avui i fins al 5 d'octubre. La segona edició del Barcelona Design Festival s'inaugurarà, doncs, avui, amb l'exposició reveladora de les obres finalistes i guanyadores dels premis FAD. Una mostra que és tota una declaració d'intencions del bo i millor del disseny actual.

Que el disseny no és una parcel·la aïllada de la resta de disciplines culturals és una altra de les obsessions del Barcelona Design Festival, i en aquesta línia aquest any s'ha organitzat un cicle sobre disseny i cinema en col·laboració amb la Filmoteca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.