cultura

Mor als 71 anys la directora i escriptora Nora Ephron

Es va especialitzar en comèdies romàntiques com ‘Quan en Harry va trobar la Sally' o ‘Alguna cosa per recordar'

Ephron, que tenia leucèmia, va debutar al cinema amb el guió de ‘Silkwood' el 1983

Nora Ephron, la directora que es va especialitzar en comèdies romàntiques com Alguna cosa per recordar (1993), Michael (1996) i Tens un e-mail (1998), Nora Ephron, ha mort a Nova York als 71 anys. L'agent d'Ephron ha confirmat que la realitzadora novaiorquesa patia leucèmia.

Ephron va ser tres vegades candidata a l'Òscar pels guions originals de Silkwood (1983), una cinta protagonitzada per Meryl Streep, Quan en Harry va trobar la Sally (1989) i Alguna cosa per recordar (1993). A més va rebre una nominació als Globus d'Or i el premi honorífic del sindicat de directors dels Estats Units l'any 2003.

La realitzadora estava casada amb l'escriptor Nicholas Pillegi, de 79 anys, i era mare de dos fills, fruit d'un matrimoni anterior amb Carld Bernstein, un dels periodistes que va destapar la trama de l'escàndol Watergate. Precisament, una infidelitat de Bernstein en el seu matrimoni va inspirar la novel·la Heartburn (1986), que posteriorment va adaptar per al cinema i que va protagonitzar Jack Nicholson i Meryl Streep.

Julie i Júlia va ser l'última pel·lícula en què Nora Ephron va ser la directora i l'autora del guió, i Meryl Streep en tornava a ser la protagonista.