Política

El 51% dels catalans votaria “sí” a la independència en un referèndum

En l'anterior estudi del Centre d'Estudis d'Opinió els partidaris del ‘sí' eren el 44,6% i, els opositors, el 24,7%

Per primera vegada també, la majoria dels ciutadans creu que Catalunya hauria de ser un estat independent

La independència és la primera opció política dels catalans. Així ho recull per primera vegada el Baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió. L'enquesta revela que un 51,1% dels catalans votaria ‘sí' a la independència en un referèndum. És a dir, l'estat propi guanyaria per majoria absoluta davant del 21,1% que s'hi pronunciaria en contra i el 21,1% que s'hi abstindria. En l'anterior estudi, del febrer, els partidaris del ‘sí' eren el 44,6% i, els opositors, el 24,7%.

També per primera vegada, a més, el Baròmetre recull que la majoria dels ciutadans creu que Catalunya hauria de ser un estat independent. El 34% dels enquestats ha convertit aquesta opció en la prioritària, per davant de l'estat català dins d'una Espanya federal, que es converteix en la segona organització política preferida amb el 28,7%.

En tercer lloc, el 25,4% considera que Catalunya s'ha de mantenir com una comunitat autònoma dins d'Espanya. Tan sols un 5,7% advoca perquè es converteixi en una “regió” espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.