Serveis

comerç

Els comerços de Figueres ja poden obrir els diumenges

La declaració de Figueres com a municipi turístic entrarà en vigor l'1 de juliol i serà vigent fins a final de desembre

Es promocionarà al setembre amb una campanya al Rosselló i les comarques de Girona

A partir de l'1 de juliol els comerços de la capital de l'Empordà que ho vulguin podran obrir els diumenges amb l'entrada en vigor de la declaració de Figueres com a municipi turístic. La mesura serà vàlida fins al 31 de desembre i els anys següents des del diumenge de rams fins a final d'any. “És una decisió històrica, i una oportunitat pels comerciants de Figueres durant els mesos de major afluència turística”. va dir ahir l'alcalde Santi Vila. Una valoració que també va compartir, Jordi Rotllan, president de Comerç Figueres. Rotllan però, va avisar que si bé la majoria dels comerciants ho veu com una oportunitat, no cal esperar que tots els locals estiguin oberts immediatament els diumenges. Els primer cap de setmana no serà significatiu perquè l'1 de juliol coincideix amb l'inici de les rebaixes i tots els comerços estaran oberts. A continuació, els mesos de juliol i agost són relativament fluixos i per tant serà a partir del setembre que es començarà a veure quina incidència té aquesta nova situació en el comerç figuerenc. Rotllan va augurar que en un primer temps seran les franquícies que s'apuntaran a obrir els diumenges, mentre els petits comerciants s'aniran afegint a la dinàmica en funció de les seves possibilitats. L'alcalde també va manifestar en aquest sentit que noves franquícies havien manifestat el seu interès per venir a Figueres en els últims mesos, atretes per nova regulació comercial de la ciutat. “La possibilitat d'obrir els diumenges és una aposta que ha de comportar un augment de despesa a la ciutat, atraient nous clients que ara no venen”, va dir Jordi Rotllan, apuntant clarament al Rosselló i a l'altre costat de la frontera.

Nou logotip i campanyes de promoció

A partir del setembre la regidoria de promoció econòmica de Figueres engegarà campanyes de promoció a les comarques de Girona i al Rosselló per donar a conèixer el fet que el comerç local no tanca els diumenges. L'ajuntament també dinamitzarà la ciutat els diumenges amb festes i esdeveniments existents o potenciant-ne de nous. Un nou logotip, ‘Figueres + oberta', serà el fil conductor d'aquestes actuacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.