Educació

La UdG reforça el projecte Rossinyol amb un gabinet de mentoria social

La iniciativa, nascuda el 2005, inclou més de cent mentors arreu de la demarcació

La institució distribueix els fons en recerca i transferència

La Universitat de Girona (UdG) va aprovar ahir la creació d'un gabinet de mentoria social que ajudi a difondre la feina del projecte Rossinyol, pioner a l'Estat espanyol i nascut el curs 2005-2006. “El gabinet serà un paraigua formal que donarà cobertura a la feina d'investigació que genera el projecte Rossinyol”, assenyala el vicerector de Recerca i Transferència de la UdG, Josep Calbó.

El projecte Rossinyol, explica Calbó, inclou molts elements de recerca, com ara la mentoria social o l'estudi de l'impacte social i de la cohesió social. Hi prenen part professors de diferents centres de la UdG i, amb el gabinet, es potenciarà l'estructura.

El projecte Rossinyol va començar el curs 2005-2006 de la mà dels professors Jordi Feu i Òscar Prieto amb cinc mentors i en el curs 2011/2012 n'hi ha hagut més de cent. Agafava com a referència l'experiència d'altres centres del nord d'Europa.

Model per a altres

El projecte consisteix que estudiants de la UdG fan de mentors (i assessors) de joves nouvinguts d'arreu de les comarques gironines en situació de vulnerabilitat o risc d'exclusió social, principalment alumnes d'ESO de centres de secundària, per tal que puguin adaptar-se culturalment i lingüísticament a la realitat del país. El projecte s'ha estès territorialment a ciutats de la demarcació com ara Girona, Figueres, Olot, Banyoles, La Bisbal d'Empordà, Blanes i Banyoles, entre d'altres. El vicerector de relacions institucionals, societat i cultura de la UdG, Joaquim M. Puigvert, destaca que el projecte Rossinyol serà implementat per la Universitat Pompeu Fabra i la per la Universidad Pública de Navarra, que s'hi han inspirat.

El consell de govern de la UdG va tenir lloc ahir al matí a l'Escola Politècnica Superior, va durar quatre hores i es va avançar un dia perquè la rectora, Anna Maria Geli, té avui una trobada dins els actes previs del Fórum Impulsa de Girona.

LA FRASE

El projecte Rossinyol incorpora elements de recerca quant a impacte, mentoria social i metodologia
Josep Calbó
vicerector de recerca i transferència de la udg

270.000 euros per a transferència

El consell de govern de la UdG va aprovar la distribució del pressupost per a transferència per a l'exercici 2012, que havia estat fixat en 270.000 euros. “És rellevant que en l'actual context puguem destinar aquests diners en recerca i transferència”, diu el vicerector de Recerca i Transferència, Josep Calbó. D'aquesta quantitat, 70.000 euros seran per a convocatòries i ajuts als grups de recerca i 60.000 euros són per al manteniment i la reparació d'infraestructures de recerca (MIR). La partida que ja s'ha activat són els 50.000 euros per a estades a l'estranger als joves predoctorals i postdoctorals. També hi ha inclosos els 20.000 euros del vicerectorat en beques de transferència i innovació (BTI).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.