Societat

societat

Marxa a Girona en defensa dels drets sexuals

La manifestació, festiva i reivindicativa, va reunir un centenar de persones

Un centenar de persones van participar ahir a la manifestació festiva i reivindicativa que es va celebrar a Girona amb el lema “Ni un pas enrere, les llibertats i els drets no es toquen.” La marxa, que va estar amenitzada pel grup de percussió PercuArt de Girona, va sortir del Pont de Pedra, va transcórrer pel carrer Nou, Jaume I, plaça Independència, la Rambla i va acabar als Jardins Fora Muralla. Allà, l'escriptora empordanesa Maria Mercè Roca va llegir el manifest que feia referència al 35è aniversari de la primera manifestació d'aquestes característiques a Catalunya, concretament a la Rambla de Barcelona, i també al fet que la llei del matrimoni per a persones del mateix sexe, del 2005, es troba davant del Tribunal Constitucional per un recurs del PP. “Això crea una inseguretat jurídica greu a milers de persones i famílies LGTB que han fet ús del matrimoni igualitari”, va advertir Roca. Així mateix, l'escriptora va recordar que a Catalunya no hi ha una llei contra LGTB-fòbia, demanada insistentment pels col·lectius esmentats. Així mateix, va denunciar que les retallades hagin afectat els tractaments mèdics per a persones amb VIH. “Denunciem la no-universalitat dels tractaments i la falta de suport efectiu a la lluita contra la sida, fent èmfasi també a la destinada als homes gais seropositius i més si són immigrants sense papers”, va afegir.

A partir de les deu del vespre i fins a mitjanit, es va celebrar la Festa per l'Alliberament al mateix espai. Els actes d'ahir, juntament amb la presentació, avui, a les 7 de la tarda, a la llibreria Context, del llibre “Dels drets a les llibertats. Una història política de l'alliberament GLT a Catalunya” i de la projecció d'una pel·lícula als locals de l'ADAC, han estat organitzats per la Comissió Unitària 28 de Juny de Girona, integrada per un seguit d'entitats. La marxa d'ahir va comptar amb el suport de la CUP Girona i també d'Amnistia Internacional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.