Política

L'equip de govern farà ruta pels barris

Explicarà la situació econòmica del consistori, el pla d'ajust i el pressupost

L'equip de govern de Blanes, amb l'alcalde Josep Marigó al capdavant, explicaran a tots els barris de la ciutat la situació del consistori. En concret es vol detallar la situació econòmica, el pla d'ajust i el pressupost municipal. Serà una ruta que començarà aquest vespre al local Mas Borinot, amb les Associacions de Veïns Mas Borinot, Valldolig i Residencial Blanes. Després, onze dies amb trobades amb totes les entitats veïnals. “Hi podem anar amb un missatge d'esperança”, es va felicitar l'alcalde. L'objectiu és el de “la transparència”, perquè “no ens podem amagar”. En el rerefons, però, també hi ha la voluntat de netejar la possible mala imatge resultant de les diverses mesures de contenció que ha hagut de fer el govern local: “Si els ciutadans entenen que les mesures són justes, benvingut sigui”, va dir Marigó.

L'alcalde va avançar aquestes visites els barris en una compareixença amb la premsa de balanç del primer any de mandat. Marigó, acompanyat de tot el seu equip de govern, va definir aquest any com a “intens”, “difícil” i “dur”. Marigó va detallar els antecedents de l'acció de govern i totes les accions empreses. Marigó va resumir l'any de mandat com a “canvi de xip en la gestió pública, destinat a redreçar l'economia municipal, fomentar la participació i a treballar els sectors econòmics locals per reactivar l'economia.”

Nou gest d'acostament del PSC amb CiU

El ple de Blanes celebrat ahir va aprovar un canvi en el Consell Directiu del Consorci Urbanístic Portal de la Costa Brava-Illa de Braves. Per part de l'Ajuntament, hi ha representat l'alcalde i dos regidors del govern (PSC). Ahir, però, es va aprovar substituir Miquel Lupiáñez, regidor d'Urbanisme, per Xavier Lozano, edil de CiU. Aquest fet no va passar desapercebut per la resta de l'oposició, PP i ICV-EUiA, que ho van vincular directament a la recent aprovació per la federació dels pressupostos municipals. “És una relació romàntica que Romeu i Julieta haurien envejat”, va ironitzar Víctor Catalán (ICV-EUiA). I Salvador Tordera (PP) ho va qualificar de “joc de tapar olles”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.