Futbol català

Dorca deixa el Girona després de set anys i fitxa pel Racing de Santander

Futbol. 2a divisió A. El migcampista garrotxí, al qual el club de Montilivi pretenia renovar, fitxa pel conjunt cantàbric per dues temporades

Cop d'efecte d'Albert Dorca i cop baix per al Girona. El migcampista garrotxí, un dels jugadors que més temporades acumulava al vestidor –set, les mateixes que Jose Martínez– i un dels homes que més ha crescut a Montilivi, es va comprometre ahir amb el Racing de Santander, que un cop ha baixat de primera serà un dels rivals dels gironins a segona A, tot i que amb perspectives ben diferents, perquè els cantàbrics són aspirants a l'ascens. Dorca, intocable en el doble pivot del Girona des que el club s'ha instal·lat a segona A, era un dels jugadors als quals el club havia ofert la renovació. Però amb 29 anys, i conscient que era un bon moment per intentar fer un salt, el jugador esquerrà va obrir la porta a una possible sortida i ha acabat trobant la del Racing, amb un contracte per dos anys. El mateix club cantàbric va confirmar l'acord ahir al vespre.

Sense un dels pilars

La renovació de Dorca era una de les prioritats del Girona, conscient del pes que el mig havia anat guanyant tant en l'equip com en la categoria. A més, convèncer-lo hauria permès confirmar l'aposta per jugadors de la demarcació –de moment els únics gironins de l'equip són Jose, Juncà i Coro, amb força números de marxar– i donar continuïtat al bloc, cosa que tan fonamental veia Rubi. En canvi, sense l'olotí, el Girona perd una peça indiscutible al mig del camp i no veu ni un euro de traspàs.

Amb l'única excepció de la temporada de segona B, en què va estar mig any de baixa per una lesió al genoll, Dorca ha tingut molta participació amb el Girona, des que hi va arribar el 2005. Ha acumulat 20.678 minuts en 252 partits amb la samarreta blanc-i-vermella, entre partits de lliga regular i de play-off. L'arribada a segona A va confirmar la seva progressió del mig, que ha jugat 152 partits a la categoria. I en temporades precedents, ja havia rebut l'interès d'alguns clubs potents en la categoria, com l'Hèrcules. Sempre havia acabat renovant, fins que ara ha fet el pas.

AMB EL GIRONA

20.678
minuts
ha acumulat en els 7 últims cursos, entre lliga regular i ‘play-off'.

AMB EL GIRONA

TEMPORADA 2005/06
3a divisió
Partits
40 (36 lliga + 4 play-off) Minuts
3.352 (3.007+ 345)
TEMPORADA 2006/07
3a divisió
Partits
38 (35 lliga + 3 play-off) Minuts
2.858 (2.613 + 245)
TEMPORADA 2007/08
2a divisió B
Partits
22 (18 lliga + 4 play-off) Minuts
1.683 (1.323 + 360)
TEMPORADA 2008/09
2a divisió A
Partits
38 Minuts
3.047
TEMPORADA 2009/10
2a divisió A
Partits
37 Minuts
2.962
TEMPORADA 2010/11
2a divisió A
Partits
40 Minuts
3.585
TEMPORADA 2011/12
2a divisió A
Partits
37 Minuts
3.191
152
partits
en la categoria ha jugat Albert Dorca amb el Girona, en 4 temporades.

Un club històric amb embolics

El Racing va presentar la setmana passada Juan Carlos Unzué com a entrenador. El fitxatge de l'exblaugrana, però, està pendent del vistiplau d'una jutgessa. De fet, Quique Setién, que ha pujat amb el Lugo, no ha assegurat la continuïtat al club gallec pendent de si hi ha un gir en el Racing. Tot plegat respon a l'embolic institucional i jurídic que hi ha a Santander. El màxim accionista és encara l'empresari indi Ashan Alí Syed, a través del qual va arribar, en l'última junta general, l'exdirector d'equips ciclistes Manolo Sainz, que va reconèixer que és “un entès de bar” respecte al futbol. Sainz, això sí, assegura que l'únic objectiu del club és tornar a primera divisió, categoria en què ha estat durant 44 temporades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.