Successos

El jutge del 'cas Fabra' demana l'empara al CGPJ

Sol·licita que l'Audiència de Castelló deixe de “pertorbar” la seua independència

El titular del jutjat número 1 de Nules, Jacobo Pin, encarregat d'instruir la causa contra l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra, ha demanat al Consell General del Poder Judicial empara, perquè la secció primera de l'Audiència Provincial de Castelló deixe de “pertorbar” la seua independència en tractar —segons assegura— d'imposar-li indirectament el sobreseïment del presumpte delicte de suborn del qual està acusat l'actual president provincial del PP.

Així, en un escrit dirigit al CGPJ, el jutge demana que este òrgan l'empare davant de la secció primera de l'Audiència Provincial de Castelló, ja que es considera “inquietat o pertorbat” en la seua independència com a instructor.

“Sol·licite al CGPJ que m'empare davant de la secció primera de l'Audiència de Castelló, requerint a la mateixa perquè cesse de pertorbar la meua independència a l'hora de procedir, conforme a l'article 783 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, intentant imposar indirectament el sobreseïment del presumpte delicte de suborn del qual les parts han acusat un dels imputats, bé disposant-ho ella mateixa expressament, bé permetent a este instructor decretar l'obertura del judici oral també per l'esmentat delicte, remetent la causa per al seu enjudiciament a l'òrgan judicial que s'estime competent, d'acord amb allò legalment previst i allò resolt per la pròpia Audiència Provincial”, diu el document.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.