Set mil firmes avalen la proposta d'una nova plataforma per abolir les curses de braus a Tarragona

La Diputació preveu que es puguin celebrar curses de braus a la nova plaça

Tot i que la segona fase de les obres de la plaça de toros no està ni projectada ni pressupostada, la Diputació, que és qui es fa càrrec del monument, va confirmar ahir que un dels múltiples usos que tindrà el renovat recinte continuaran sent les curses de braus. Així ho van fer saber, ahir, després que una nova plataforma antitaurina constituïda a Tarragona, la Pacta, presentés al registre de la mateixa Diputació un total de 7.249 signatures demanant que s'aboleixin aquests jocs i que es faci un referèndum sobre la continuïtat o no de les curses. «Encara tenen la intenció de continuar fent curses. Ens hem constituït per lluitar contra els correbous de l'Ebre i les curses de braus a Tarragona», va manifestar el portaveu de la plataforma, Miquel Gutiérrez, que va afegir-hi: «El 75% de la població de Tarragona hi està en contra.» Per això demanen que els diners que es gasten amb les curses s'inverteixin en qüestions socials.

D'altra banda, fonts de la Diputació van afirmar que un cop estiguin enllestides les obres de la segona fase de la plaça, que en aquests moments no se sap quan començaran, s'establiran unes bases que determinaran l'equipament multifuncional de la plaça i que qualsevol empresa podrà demanar per celebrar-hi actes, «algun dels quals, per què no, podrien ser les curses de braus», van dir. De moment, però, la Pacta ja ha estat mobilitzant la població i només entre els mesos d'octubre i novembre de l'any passat van arribar a aconseguir totes aquestes firmes «per demostrar a la Diputació», diuen ells, «que la població tarragonina està en contra del maltractament animal». Ara per ara, els membres de la plataforma esperen una resposta favorable per part de la Diputació i, «si no responen», va dir Gutiérrez, «organitzaran més mobilitzacions».

Amb el suport del PACMA

Aquesta nova associació «apolítica» neix amb el suport del Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal (PACMA), que és d'àmbit estatal, i amb el suport d'altres entitats de la demarcació. En total són uns cent membres i s'uneixen a les mateixes causes del partit polític. De moment, aquesta plataforma té previst unir-se a la manifestació d'Amposta el mes de setembre que ve, convocada pel PACMA, contra els correbous que tenen lloc arreu de les Terres de l'Ebre.

Sanció pagada, o no?

D'altra banda, el portaveu de la Pacta, Miquel Gutiérrez, va acusar l'anterior govern convergent de l'Ajuntament de Tarragona de no haver pressionat l'empresa que gestiona la plaça de toros –Sarot S.L– perquè pagués la multa que els van imposar el 2004 per haver deixat entrar menors de 14 anys a les curses. Gutiérrez va dir que mai havien rebut cap resposta per part de l'ens local que confirmés que realment l'empresa havia afrontat la sanció de 2.400 euros. Per la seva banda, Juan Lluís Olesti, gerent de la plaça de toros, va afirmar ahir que el mateix any que es van realitzar les últimes curses de braus –és a dir, l'any 2007– ell mateix va presentar a l'Ajuntament una sentència provisional amb un aval de 2.400 euros per afrontar la sanció. Tot i això, Olesti creu que aquella multa va ser injusta i que en cap moment van entrar menors a la plaça. Cal recordar, però, que en un principi l'Ajuntament de Tarragona va dir que sancionaria l'empresa amb 24.000 euros, i un any després va rebaixar fins a un 90 per cent aquest import inicial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.