Política

Admesa a tràmit la petició d'empara del jutge del “cas Fabra”

El jutge instructor, Jacobo Pin, va denunciar pressions de l'Audiència de Castelló per al sobreseïment del delicte de suborn imputat a l'expresident de la Diputació

ALa Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat admetre a tràmit la petició d'empara remesa pel jutge de Nules que instrueix el cas Fabra, Jacobo Pin, que va denunciar la passada setmana que la secció primera de l'Audiència de Castelló ha “pertorbat” la seua independència en “tractar d'imposar indirectament el sobreseïment del delicte de suborn” imputat a l'expresident de la Diputació Carlos Fabra.

La decisió, adoptada pel president del CGPJ en funcions, Fernando de Rosa i els vocals Margarita Robles, Almudena Llastra, Antonio Daurat i Manuel Almenar, suposa l'obertura d'una investigació a fi de verificar, “l'estat de fermesa de les resolucions en què es fonamenta la petició”.

Jacobo Pin, que ha instruït la causa durant els tres últims anys —el procés es va iniciar fa huit anys i hi han passat altres huit jutges instructors— va remetre al CGPJ un escrit en què defensa la seua instrucció i ratifica que “existeixen indicis racionals de criminalitat que constitueixen un delicte de suborn, imputable, almenys, a un dels acusats, Carlos Fabra”.

Segons el relat de Pin, encara que la secció primera “no té la possibilitat d'acordar d'ofici la nul·litat de l'acte”, li va demanar que ”sobresegués la causa referent al delicte de suborn”.

Pin assegura en el seu escrit que és conscient que la seua petició d'empara davant el CGPJ és “inusual” però afirma que la secció primera pretén “imposar-me una decisió que em correspon a mi com a jutge instructor” i que a més “m'impedeix culminar la instrucció”.

Així mateix, considera que no es pot demorar més la causa, la instrucció de la qual “està totalment conclosa des de fa mesos”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.