Societat

festes

La retallada als focs de Blanes provoca la primera dimissió

Un destacat membre de la comissió tècnica plega per algunes decisions de l'Ajuntament, com ara centrar el concurs entre setmana

Malestar general a l'ens organitzador pel mateix motiu

La comissió tècnica del concurs de focs de Blanes viu amb molt de malestar les decisions que està prenent l'Ajuntament a conseqüència de les retallades. Fins i tot un membre destacat ha dimitit i d'altres també s'ho han plantejat. El que ha generat més controvèrsia ha estat centrar els dies de focs entre setmana.

Enric Pérez ha estat en l'última dècada una de les ànimes del concurs de focs. Va entrar a la comissió tècnica el 1999 i tothom coincideix a donar-li bona part dels mèrits que han convertit el certamen en un referent. Aquest exregidor de CiU va dimitir fa unes setmanes de la comissió. “El concurs de focs ha canviat i, si no hi estic d'acord, me'n vaig a casa”, va explicar a aquest diari. Pérez entén que en l'actual context de crisi econòmica s'havia de reduir el pressupost del certamen i, fins i tot, fer menys dies, però censura que s'hagin posat entre setmana responent a les peticions del sector hoteler i de la restauració: “No podem fer cas a uns operadors turístics que ho tenen tot cobert”, va lamentar.

Xavier López, expert en pirotècnia, també va pensar a dimitir de la comissió, però a última hora va decidir continuar-hi “pel bé del concurs”. Tot i això, comparteix totalment les crítiques de Pérez i assegura que és un sentiment majoritari dins la comissió. “Són moments molt difícils; hi ha algunes actuacions de l'Ajuntament que no comparteixo.” Una d'aquestes és precisament “la consulta als hotelers” i el fet de posar els focs entre setmana: “Els blanencs no en podran gaudir”, va lamentar. Per ell, un canvi així només podia ser fruit de la voluntat majoritària de la població, no de “trenta persones que porten un negoci, no aporten res al concurs i en treuen rendiment”. En aquest sentit, va lamentar que hotelers, restauradors i comerciants no haguessin fet un esforç i haguessin assumit un cinquè dia de focs. També va demanar que de cara al futur es faci una “reconversió”: buscar patrocinadors i internacionalitzar més el concurs. La comissió tècnica és l'encarregada de buscar les empreses que competeixen en el concurs, que aquest any és de quatre dies.

LA FRASE

Hi ha malestar perquè no s'ha treballat com s'hauria hagut de treballar
Xavier López
Membre de la comissió tècnica del concurs de focs de Blanes

Marigó: “Hem escoltat tothom”

El govern de Blanes va justificar la decisió de reduir el nombre de dies i fer el concurs entre setmana com a mal menor i mesura de consens amb el sector de la restauració. “Hem escoltat tothom i hem buscat la solució més adequada”, va dir l'alcalde, Josep Marigó, que va garantir que no afectaria els veïns: “Els blanencs en podran gaudir com sempre.” Va recordar que Santa Anna cau a meitat de setmana i que el dissabte hi ha l'Aplec de l'Amor. Marigó va treure importància a la dimissió i va afirmar que cada any “hi ha renovació”. Va dir que “algun membre” de la comissió havia promès patrocinadors i que encara els esperava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.