Política

PSPV garanteix a Fabra la governabilitat si es “rebel·len” els imputats del seu grup a les Corts

El síndic socialista ofereix l'abstenció d'alguns diputats de la formació en determinades votacions si es produeix aquesta situació

Compromís estudiaria el cas, però exigeix al president que de primer depure responsabilitats

Set diputats del PP estan encausats per la justícia, però podrien ser onze en poc de temps

La nova situació judicial de l'alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, i el seu antecessor, Luis Díaz Alperi, als quals el jutge instructor d'una peça separada del cas Brugal imputa diversos delictes en l'elaboració del PGOU de la ciutat i demana que siguen investigats pel TSJ valencià, posa de nou en una situació molt complicada el president de la Generalitat.

Si finalment Castedo i Alperi resulten imputats, el grup parlamentari popular comptaria amb una desena de diputats encausats per la justícia. A aquest dos caldria sumar la més que previsible imputació del síndic, Rafael Blasco, retirat temporalment del seu càrrec demanada també per la jutgessa del cas de Cooperació i la de l'alcaldessa d'Ibi, Maite Parra, que també està sent investigada per la justícia. “Tot un rècord mundial”, com ha lamentat la diputada d'EU, Marina Albiol.

L'oposició insisteix que aquesta situació és insostenible per a la bona imatge de la cambra on estan representats tots els valencians i que Fabra ha de prendre mesures urgents per “netejar la vida política valenciana”.

Els grups de l'oposició sospiten que el president no es decideix a actuar de forma més contundent contra aquest càrrec per por que aquests es rebel·len i passen a formar un grup mixt. Davant aquesta possibilitat, el síndic del PSPV, Antonio Torres, ha assegurat que la seua formació estaria disposada a contrarestar-los amb l'abstenció o la no-participació d'alguns diputats socialistes en la votació de determinats projectes socialistes amb l'objectiu de facilitar al PP la governabilitat. “Més fàcil no li ho podem posar. Si no neteja el parlament valencià és perquè no vol, perquè té alguna cosa a amagar”, ha subratllat.

En aquesta línia, el portaveu de Compromís, Enric Morera, s'ha mostrat disposat “a tot per a combatre la corrupció”. En aquest cas, “si el que preocupa Fabra és la governabilitat” després de la “depuració de responsabilitats” estan “disposats a estudiar-lo tot”. En aquest punt, ha exigit al cap del Consell que “aparte de la vida pública” aquells diputats “amb indicis raonables d'haver comés un delicte”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.