cultura

Comença la pluja artística

Inund'art celebra la primera jornada amb una bona resposta del públic

Aquest cap de setmana és especialment recomanable fer un passeig pel nucli antic de Girona. Per sorprendre's, riure, meravellar-se, badar, reflexionar o, si escau, horroritzar-se amb les obres, instal·lacions o performances de l'Inund'art, una mena d'invasió artística que ahir va començar al ritme de la percussió dels Xirois, que van dinamitzar la primera visita guiada. Des del matí, l'artista Pau Morales va començar a treballar, al pont de Pedra, en una escultura gegantina de porexpan. Amb mascareta, serra de marqueteria i serra manual, va començar a modelar la imatge. Al costat, la primera prova d'escultura sobre aquest material, un contrabaixista que, com ja és habitual en aquest artista, era un esclat de color, optimisme i bonhomia.

Performances al pont de Pedra i les voltes d'en Rosés, a més de les obertures de portes de les sales de la Casa de Cultura i la Rambla, juntament amb la visita d'instal·lacions i accions de carrer, van donar pas a la nit a la festa d'inauguració a la mateixa Casa de Cultura amb concerts de Camaleons Daltònics i Mirando pa Taubaté, la dansa teatre de Cuerpo Transitorio i la performance La revolta de la llum.

El programa d'avui és atapeït. Les sales d'exposicions estaran obertes gran part del dia, mentre que a la tarda començarà amb la visita de Xirois (17.30 h) i seguirà amb l'espectacle de clown i circ Trikina a la plaça Catalunya (18.15 h); performances al pont de Pedra i les voltes d'en Rosés, música a la Rambla i nit d'arts escèniques a l'Auditori de la Mercè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.