Successos

policial

Mossos de Girona fan una marxa fins a Barcelona per protestar per les retallades

Els representants sindicals del cos creuen que el sistema de seguretat al país “està mort”

Denuncien l'estat de l'N-II i la “caça” del govern a les prostitutes

El trajecte de 100 quilòmetres que separa Girona de Barcelona és el que van començar a recórrer ahir caminant una desena de representants de tres sindicats dels Mossos d'Esquadra de la demarcació per protestar contra les retallades de la Generalitat i denunciar “la mort del sistema actual de seguretat a Catalunya”. Van emprendre la marxa a dos quarts d'onze del matí des de la comissaria de Vista Alegre i van creuar la ciutat fins a la sortida sud, on van enllaçar amb l'N-II. El fet que enfilessin el camí pel voral d'aquesta carretera dependent de Foment no va ser casual, ja que l'estat que presenta també és un dels blancs de les seves crítiques pel “desinterès de Madrid” de desencallar el projecte de desdoblament. Van recordar que l'N-II té l'índex de sinistralitat més elevat de la xarxa viària gironina, tenint en compte que de les 35 víctimes mortals en accidents el 2012, 13 han perdut la vida en diversos dels seus trams.

Multes “desmesurades”

Els participants en aquesta iniciativa reivindicativa pertanyen al sindicat de Mossos d'Esquadra (SME)-Comissions Obreres (CCOO), al Col·lectiu Autònom de Treballadors (CAT) i al Sindicat de Policies de Catalunya (SPC). Més enllà de la seva indignació “per la retallada de sous i drets”, consideren que el Departament d'Interior fa una “persecució” de les prostitutes per treure-les de les carreteres tot assenyalant-les “com a responsables d'accidents de trànsit”. També pensen que s''apliquen sancions “desmesurades” als conductors que s'han sumat a la iniciativa popular No vull pagar als peatges, i critiquen que mentre que es despleguen grans dispositius per actes concrets “per als quals sí sembla que hi ha diners, com ara la Cimera del Banc Central Europeu a Barcelona, no s'evita que els pagesos vigilin ells mateixos els camps o contractin guardes”.

Fent camí cap a la capital catalana, es plantejaven passar la primera nit fent bivac a l'altura de Maçanet de la Selva, si bé la resta de dies intentaran dormir en comissaries. El conseller d'Interior, Felip Puig, els va alertar, però, que les dependències policials “no són per fer-hi colònies d'estiu”. Dijous, està previst que arribin a la seva destinació: la plaça Sant Jaume de Barcelona, on a les sis de la tarda es manifestaran amb més membres del cos. Un altre objectiu de l'excursió és reunir-se amb Artur Mas, a qui volen entregar una carta amb les queixes. Tenen la sensació que el govern no serà “receptiu” a les reivindicacions, però subratllen que no per això, en deixaran de fer.

LA FRASE

Els funcionaris som solidaris, però els primers que han de donar exemple són els polítics catalans
Ramon Labrador
portaveu del col·lectiu autònom de treballadors dels mossos

LA DATA

12.07.12
és el dia que tenen previst arribar
a la plaça Sant Jaume de Barcelona, on a la tarda faran una concentració.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.