Administracions

barcelonès

El projecte de la MAT encén els veïns de Santa Coloma

Unes 300 persones, amb l'alcaldessa al capdavant, reben els representants de Red Eléctrica Española i de la delegació del govern a Catalunya

Unes 300 persones, amb l'alcaldessa Núria Parlon (PSC) al capdavant, es van manifestar ahir a la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet. D'aquesta manera es volia donar “la benvinguda” als representants de Red Eléctrica Española i de la delegació del govern a Catalunya, que havien de signar l'acta prèvia d'ocupació del terreny per fer-hi una subestació elèctrica i una línia elèctrica de Molt Alta Tensió (400 quilovolts). Arran de la negativa del govern colomenc a rebre la comitiva (els va atendre el secretari municipal) i atès que l'Ajuntament ha presentat al·legacions al projecte, en l'últim instant es va suspendre la firma.

Quan el representant de REE va abandonar l'ajuntament hi va haver el moment més tens de la jornada. Alguns dels assistents van aprofitar que anava escortat per un únic policia local per increpar-lo, empènyer-lo i insultar-lo, fins al punt que es va haver de refugiar en un quiosc proper. Quan van arribar reforços policials, el representant de REE va poder abandonar Santa Coloma enmig d'un enfrontament entre els agents i alguns assistents. Parlon va parlar de “fet aïllat, totalment reprovable i fora de lloc”.

Les protestes contra la MAT persistiran els propers dies. Avui hi ha convocada una manifestació, que sortirà a les sis de la tarda de l'estació de metro de Can Zam. El portaveu de la Plataforma en Defensa de la Serralada de Marina (entitat que forma part del col·lectiu Aturem la MAT), Jonatan Fornés, va anunciar que el dia 17, a les 10 del matí, els colomencs es desplaçaran fins a la seu de REE a Barcelona, on s'ha convocat una protesta. Aquest col·lectiu va deixar clar que s'oposa a la MAT en qualsevol dels seus formats: aeri o soterrat. Una pancarta penjada ahir amb aquesta reivindicació va ser motiu de polèmica, després que el grup del PP es negués a prendre part en la concentració perquè l'acord entre els partits i les entitats “era oposar-nos a un model molt concret de MAT, molt proper a les cases familiars”. La plataforma va arribar a retirar la pancarta però veient que el PP no es sumava a la protesta la va tornar a penjar.

Fins a Santa Coloma també es van desplaçar ahir representants d'ICV a Badalona, un municipi afectat igualment per la MAT que ja ha demanat al govern central i a REE que estudiï la possibilitat de soterrar la línia, així com l'impacte ambiental que hi tindria. CCOO també dóna suport a les reivindicacions de Badalona i Santa Coloma, mentre que la CUP a Badalona s'ha manifestat clarament en contra del projecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.