Medi ambient

MEDI AMBIENT

El Gironès anima a reciclar les càpsules de cafè

El Consell Comarcal posa al servei de Nestlé les seves deixalleries en una iniciativa pionera a la demarcació

El vidre, el paper, les deixalles, el material orgànic i, a partir d'ara, les càpsules monodosi de cafè. El Consell Comarcal del Gironès anima la ciutadania a reciclar les càpsules de cafè, tan usades últimament, i ahir va presentar la iniciativa amb representants de Nestlé. El Gironès posa a la disposició de l'empresa les seves tretze deixalleries perquè tothom es conscienciï que encara hi ha marge per al reciclatge.

A la deixalleria comarcal de Sarrià de Ter, el Consell del Gironès, representat pel president, Jaume Busquets, i el vicepresident primer, Lluís Freixas, i l'alcalde de Campllong van voler explicar la idea. I ho van fer al costat de representants de Nespresso, Paula Monroy, i Dolce Gusto, Àlex Parellada.

Nestlé ja ha fet campanyes de reciclatge en punts de Barcelona i de l'àrea metropolitana. El Gironès és la primera comarca de la demarcació que s'anima a fer el mateix. “Reciclar càpsules de cafè és una magnífica idea. És un producte innovador que ha entrat molt bé en el mercat i quedava pendent aquest final d'etapa”, va dir Freixas.

Càpsules i altres coses

Nestlé fabrica a Girona les càpsules de Dolce Gusto i el Nescafé. Freixas va comentar que l'empresa cafetera també utilitzarà les deixalleries del Gironès per reciclar càpsules d'altres marques: “Venint a la deixalleria a deixar les càpsules, potser la gent s'animarà més a fer reciclatge. Els haurem d'estar encara més agraïts per la seva iniciativa.”

LA XIFRA

13
deixalleries
posa el Gironès a disposició del reciclatge de càpsules: n'hi ha set de grans, tres de petites i tres de mòbils.

Compostatge i futur ús industrial

El representant de Nestlé Dolce Gusto en l'acte d'ahir a Sarrià de Ter, Àlex Parellada, va explicar que, fins a aquest moment, el marro resultant de l'ús de les càpsules de cafè és tractat i s'utilitza com a adob. Pel que fa als recipients de plàstic, Nestlé està estudiant que tinguin un futur ús industrial i Parellada va dir que podrien servir per fer para-xocs de cotxe. Els d'alumini, va dir, són del tot reciclables.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.