Societat

gironès

Dinou pobles faran una sola compra de llum per estalviar

Dinou dels vint-i-set municipis de la comarca del Gironès han arribat a un acord per contractar de manera centralitzada el subministrament de l'energia elèctrica. L'acord va ser aprovat ahir de manera unànime en el ple del Consell Comarcal, en el qual el vicepresident primer i alcalde de Campllong, Lluís Freixas, va destacar que Salt “s'havia despenjat” de l'entesa. El portaveu del govern de Salt, Robert Fàbregas, va explicar que el seu municipi forma part del conveni de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que els permet “obtenir millor preu”.

El Consell Comarcal, va explicar Freixas, hauria pogut obtenir a partir del mes de novembre una millor oferta en la contractació de la llum si hi hagués hagut Salt. Sense la segona ciutat més gran, el Gironès sortirà a subhasta amb 411 punts de llum, 9.212 megawatts de potència i un cost calculat d'1.517.120 euros.

A banda del mateix Consell Comarcal, alguns dels pobles adherits a la compra centralitzada del subministrament elèctric són Bescanó, Bordils, Campllong, Canet d'Adri, Cassà de la Selva, Cervià de Ter, Juià, Llagostera, Llambilles, Sant Andreu Salou, Sant Gregori, Sant Joan de Mollet, Sant Martí Vell i Vilablareix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.