Política

El PSC s'excusa pel seu vot amb el PSOE pel corredor central

Vallès assegura que és un error i demana disculpes “als catalans”

El partit referma l'aposta per l'eix mediterrani

“Un error inexcusable.” És com definia el coordinador dels diputats i senadors del PSC a Madrid, Francesc Vallès, la votació en la qual els socialistes catalans van posar-se ahir en contra del corredor mediterrani i a favor del central. “Error inexcusable en la votació d'avui al congrés. Demanem disculpes als catalans. La nostra prioritat continua sent el corredor mediterrani”, aclaria al Twitter.

Tot plegat començava amb una iniciativa de la Chunta Aragonesista aprovada per unanimitat a les Corts d'Aragó que, entre d'altres, reclamava la “ferma defensa” de les autoritats europees de la travessia central ferroviària del Pirineu com a projecte de transport europeu prioritari. El text va rebre el suport de totes les formacions, inclòs el PSOE, tret de CiU i el PNB, que hi van votar en contra, igual que ERC.

Rectificació

Seguint la disciplina de vot del PSOE, i segons fonts del PSC per desconeixement del contingut del que es votava en aquell moment, els socialistes catalans es pronunciaven així a favor del corredor central i en contra del mediterrani que és el que es defensa des de Catalunya.

Després d'abordar “l'error” amb el primer secretari, Pere Navarro, Vallès va emetre un comunicat en què lamentava l'equivocació i refermava la seva aposta per l'eix mediterrani “com a infraestructura prioritària per a la dinamització de l'economia i la competitivitat de les empreses de Catalunya”.

El PSC recordava que l'han inclòs com a prioritat en la Xarxa Bàsica d'Infraestructures Transeuropees.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.