Opinió

Teoria de la conspiració

Pot ser que algú actuï amb un calendari precís per desprestigiar icones de l'autogovern ara que el sobiranisme creix amb força

El jutge que porta el cas del saqueig del Palau de la Música ha imposat una fiança de 3,2 milions d'euros a CDC en considerar que aquest partit s'hauria lucrat en tot aquest afer. Em sembla bé, i si al final del procés es demostren aquestes acusacions, el partit en pagarà les conseqüències a nivell judicial i electoral. Ara bé, crida l'atenció que CDC només tingués 24 hores per pagar la fiança i que la interlocutòria arribés abans als mitjans de comunicació que no pas a Convergència. Tenint en compte el retard que acumula el cas (per exemple amb l'escorcoll de la casa de Fèlix Millet tres anys després d'esclatar l'escàndol) em sembla sospitosa aquesta diligència extrema en el cas de CDC.

Pocs dies abans l'exconseller Jordi Ausàs era detingut per contraban de tabac. La jutgessa va imposar-li la fiança que li permetia esquivar la presó justament un dissabte, bo i sabent que seria impossible fer-la efectiva fins dilluns i que l'exconseller hauria d'ingressar a la presó. M'expliquen que, afortunadament, van ser els Mossos d'Esquadra qui es van fer càrrec dels trasllats i van evitar en tot moment que Ausàs fos sotmès a la coneguda “pena de telenotícies” fent servir les entrades de servei de la presó de Ponent. Per cert, xoca que la fiança imposada a l'exconseller per traficar amb tabac fos de 145.000 euros, mentre que la fiança imposada a dos membres dels Grapo per segrestar i provocar la mort d'una persona fos de només 10.000 euros.

El cos de Mossos d'Esquadra, precisament, també ha patit un cas estrany. No havia passat mai que un jutge, escortat per policies espanyols, irrompés per sorpresa a la seu central operativa de la policia catalana... fins ara. No estic dient que CDC ni l'exconseller Ausàs ni alguns mossos d'esquadra siguin innocents: però podria ser que algú actués basant-se en un calendari precís per desprestigiar les principals icones de l'autogovern ara que el sobiranisme creix amb força.

Tot això no és nou. Per què els activistes del 15-M van assaltar el Parlament de Catalunya i no el Congrés dels Diputats? Per què els sindicats es manifesten contra les retallades a la plaça de Sant Jaume i no a la plaça Letamendi? Per què s'ataquen els mitjans públics catalans apel·lant al seu cost però ningú no qüestiona el model de RTVE? Per què el PP i els mitjans que li donen suport posen el crit al cel quan Catalunya prohibeix els toros però no van dir res quan ho va fer les Canàries? Per què les delegacions catalanes a l'estranger són un malbaratament econòmic i les delegacions de Múrcia o Galícia són una inversió? Per què l'Institut Ramon Llull és qüestionat pels mateixos que lloen l'activitat de l'Instituto Cervantes? Per què quan Espanya fa una cimera amb els països sud-americans és un acte fraternal i nosaltres som uns imperialistes quan parlem dels Països Catalans? Per què tots els trens d'alta velocitat són prioritaris excepte el que connecta Catalunya amb Europa? Per què donar suport a les seleccions catalanes és fer política i donar suport a les seleccions espanyoles és un acte esportiu?

Quan jo era corresponsal d'aquest diari al País Basc, les forces de seguretat de l'Estat hi tenien desplegats 300 agents en serveis especials, és a dir, sense uniforme i amb la missió d'espiar, infiltrar i torpedinar l'independentisme basc. Els diaris han publicat que, amb la fi de l'activitat d'ETA, el govern espanyol ha girat els ulls cap a Catalunya i ha traslladat dotzenes d'agents des de les terres basques fins al nostre país. Doncs ja han posat fil a l'agulla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.