Política

El CGPJ suspén l'empara al jutge del “cas Fabra”

Esperarà que el Tribunal Suprem es pronuncie sobre el recurs d'Anticorrupció contra l'Audiència de Castelló

Jacobo Pin considera que el tribunal castellonenc “pertorba” la seua independència

La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha suspés la tramitació del procediment d'empara que seguia a petició del titular del jutjat número 1 de Nules, Jacobo Pin, encarregat d'instruir la causa contra l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra, fins que la sala segona del Tribunal Suprem es pronuncie sobre el recurs de la fiscalia Anticorrupció contra la decisió de l'Audiència de Castelló que no es jutge al exalt càrrec provincial del PP per un delicte de suborn.

El jutge Pin va demanar empara perquè la sala primera de l'Audiència de Castelló deixe de “pertorbar” la seua independència al tractar, segons assegura, de “imposar-li” indirectament el sobreseïment del presumpte delicte de suborn del que està acusat Fabra.

En el seu recurs el magistrat Pin recordava que, després d'una “procel·losa” instrucció que s'ha perllongat durant més de vuit anys, en l'any 2010 es van concretar els fets punibles en les figures delictives de suborn, tràfic d'influències i diversos delictes contra la Hisenda Pública i els imputats pels mateixos, entre els quals es troba Carlos Fabra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.