Més esport

Units contra l 'increment de l'IVA

Esport català. Demana el pacte fiscal i un finançament just

L'esport català, tant pel que fa a entitats, clubs i federacions com al sector d'equipaments esportius ha rebut com una amenaça demolidora el fort increment de l'IVA decretat pel govern espanyol que en una part important del sector passa del 8 al 21%. Per aquest motiu, els representants d'aquest àmbit es van aplegar ahir al Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Melcior Colet de Barcelona per presentar un manifest en què exigeixen que es reconsideri la mesura que afecta les activitats fisicoesportives.

El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, va encapçalar la trobada i va llegir el manifest en què es rebutja l'increment de l'IVA. Entre els motius exposats hi ha el fet que la mesura té una afectació especialment greu a Catalunya, ja que és el territori de l'Estat “on es concentra més teixit empresarial i associatiu vinculat a les activitats fisicoesportives”. Catalunya té més de 15.000 entitats esportives, més de 600.000 llicències federatives i més de 500 empreses vinculades al món de l'esport, amb una facturació superior als 4.000 milions d'euros i que donen feina a més de 20.000 persones. Unes xifres que tenen un especial impacte a la capital del país, Barcelona, que està entre les cinc ciutats del món amb més percentatge de població inscrita en centres de fitness. Tibau va exposar també a El 9 la preocupació per les nefastes conseqüències per a la salut pública, fet que comportarà una despesa superior a la suposada recaptació. El manifest assegura que només l'obesitat, definida per l'OMS com la pandèmia del segle XXI, suposa el 7% de la despesa sanitària, uns 2.500 milions.

A més del govern, l'acte va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona representada pel diputat Josep Salom. L'àmplia delegació del món de l'esport estava encapçalada pel president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, David Moner; el de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo; el de l'INDESCAT, Joan Porcar; el de l'ADECAF, Antoni Brocal; i el de la Fundació Catalana per a l'Esport, Rafael Español.

Pacte fiscal

Els signants del manifest també critiquen que el nou tram d'IVA sigui recaptat íntegrament pel govern central agreujant el dèficit fiscal de Catalunya i se sumen a l'exigència d'“un pacte fiscal just per al finançament de Catalunya”. El manifest serà lliurat al Parlament, al Congrés dels Diputats, al Senat i al Consell Superior d'Esports.

Els centres esportius s'uneixen

Els moviments del sector de l'esport en contra de la brutal pujada de l'IVA decretada pel govern del PP no s'aturen i dilluns passat es va produir una altra reunió significativa a la Barcelona School of Management de responsables de més de 80 operadors de centres i equipaments esportius els quals sumen més d'un milió d'usuaris i que tenen més de 10.000 empleats que ara veuen perillar els llocs de treball. DIR, Holmes Places, Àccura, Fundació Claror, Metropolitan, Eurofitness, Duet, 02 són alguns dels grans noms del sector que van assistir a la reunió. Els empresaris i gestors van van decidir unir forces en una associació conjunta que defensi els interessos d'un sector que consideren estratègic, tant des del punt de vista econòmic com de salut pública.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.