Política

La fiscalia recorre l'arxiu del delicte de suborn en el cas Fabra

Formalitza la seua intenció de presentar un recurs davant el Suprem anunciada el passat 24 de maig

La fiscalia del Tribunal Suprem ha recorregut l'acte de l'Audiència de Castelló que va acordar la nul·litat parcial de l'acte d'obertura de juí oral elevat pel jutjat d'Instrucció, decretant l'arxiu del delicte de suborn atribuït a l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra.

Segons ha informat el ministeri públic en un comunicat, aquest recurs de cassació ha estat presentat davant la Sala Segona per dos motius: vulneració del dret a la tutela judicial efectiva i infracció de llei.

Respecte del primer motiu, la fiscalia planteja recurs perquè l'acte de l'Audiència Provincial va acordar una nul·litat parcial de l'acte d'obertura de juí oral elevat pel jutjat d'instrucció, decretant el sobreseïment respecte del delicte de suborn.

Aquesta situació processal, segons el parer del ministeri fiscal, genera indefensió, atés que la decisió de l'Audiència Provincial es va adoptar sense donar audiència ni al fiscal ni a la resta de les parts.

A més, el fiscal planteja recurs per infracció de llei, perquè considera que els fets que es descriuen en l'acte d'obertura de juí oral són constitutius del delicte de suborn, i no de tràfic d'influències, com ho qualifica l'Audiència Provincial en un acte anterior.

El passat 24 de maig, la fiscalia anticorrupció va presentar un escrit davant l'Audiència Provincial de Castelló en què anunciava la seua intenció de presentar recurs de cassació davant el Tribunal Suprem contra la decisió de l'Audiència Provincial, ara efectivament recorreguda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.