Editorial

Catalunya es torna a fer sentir

Més de quinze mil catalans i catalanes van aplegar-se
diumenge a Girona en el festival Catalunya vol viure en llibertat. Amb motiu de la commemoració del concert reivindicatiu d'ara fa vint anys arran de la detenció d'independentistes ordenada pel jutge Garzón, El Punt Avui ha recuperat un lema que dues dècades després és perfectament vigent adaptat a les circumstàncies actuals, en què Catalunya està sotmesa a una discriminació i un atac frontal de l'Estat espanyol per tots els flancs. En el festival de diumenge es va poder comprovar com la indignació i la conscienciació popular és capaç periòdicament de concretar-se en actes multitudinaris. Van ser vuit hores intenses d'activitats i de música que van permetre gaudir d'un bon espectacle i alhora constatar que en aquest país hi ha un superàvit de compromís pel país. Una trentena llarga d'artistes i grups van participar de manera altruista en el concert, demostrant que hi ha ocasions en què val la pena ser-hi per alçar la veu per una causa justa. Un trentena més d'entitats i partits polítics van aportar els seus esforços per fer arribar i difondre a tot el país la convocatòria d'aquest acte. I a aquesta llarga llista cal sumar-hi les vint-i-tres personalitats de la societat civil catalana que van donar expressament el seu suport a l'acte, les intervencions dels quals van ser projectades en pantalles gegants en el concert.

Un compendi de generositat que no tenia cap altre objectiu que fer sentir, un cop més, la veu d'un poble que està tip de veure trepitjats els seus drets i de veure retallat el seu benestar per causa de l'espoli dels fruits de la seva capacitat de generar riquesa. Una mostra més, una gran jornada que suma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.