Política

política

L'ANC acusa el PP de Lloret d'haver fet treure l'estelada d'un edifici

Membres de Lloret per la Independència i l'ANC van alçar estelades en el ple municipal d'ahir cada cop que el portaveu popular, Enric Martínez, parlava

En uns plens que ja tenen per costum tenir públic reivindicatiu, el de Lloret ahir no semblava diferent: un sector nombrós del públic (una quinzena de persones) es va dedicar a alçar banderes estelades de grans dimensions cada cop que el portaveu del PP, Enric Martínez, feia una intervenció. Es tractava d'un acte de protesta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Lloret per la Independència, que acusen Martínez d'haver coaccionat el constructor d'un bloc de pisos del passeig marítim perquè tragués una gran estelada que havia penjat l'ANC (amb el seu vistiplau) en un lateral de l'edifici. El cas és que la balconada de l'edifici estava afectada per la llei de costes, i segons indicaven des de l'ANC, el regidor hauria amenaçat d'enviar fotos de l'estelada a Madrid per impedir una resolució satisfactòria de l'expedient. El regidor del PP va negar les acusacions i va dir, primer, que havia estat un regidor “del govern” qui havia fet treure l'estelada –que s'havia col·locat amb motiu de la festa major– i després va assenyalar el que va ser cap de llista de Ciutadans i inspector de Costes, Pedro Lacoma. En el transcurs del ple el regidor d'ERC, Jordi Orobitg, va acusar Martínez d'haver anat “per darrere per fer treure una estelada”. El regidor popular va replicar: “Vostè sap com ha anat perquè la persona que la va fer treure ho va dir a vostè.”

Durant el ple es va aprovar inicialment el reglament del casal municipal de la gent gran, amb el vot favorable de tots els grups excepte ICV-EUiA i el PP, i es va tombar l'aprovació del pla local de joventut, que només va tenir el suport de l'equip de govern (CiU i ERC).

El ple també preveia aprovar la modificació del POUM i la normativa que permet l'obertura de locals religiosos, però es va retirar de l'ordre del dia a última hora perquè no hi havia prou consens per assegurar-ne l'aprovació.

LA DATA

23.07.12
L'estelada
va “desaparèixer” de la paret de l'edifici per coaccions al constructor, segons l'ANC.

LA FRASE

Esperem que mai més aquest grup municipal del PP digui que no preocupen els temes identitaris
Anna Maria Boix
Lloret per la independència

LA XIFRA

39
milions d'euros
és el que ha gastat l'Ajuntament en el primer semestre de l'any, mentre que n'ha ingressat 36.

S'obrirà un segon Mercadona

El ple també va aprovar una modificació del POUM a la zona del Rieral que permetrà la instal·lació d'un nou supermercat Mercadona, el segon que hi haurà a Lloret de Mar. El regidor d'ICV-EUiA, Javier Rodríguez Pacios, va demanar que es facin tots els possibles perquè es doni feina a la gent de Lloret.

D'altra banda, es va aprovar per unanimitat una moció per instar l'empresa Llupsa a pagar els treballadors, que fa vuit mesos que no cobren (n'hi havia entre el públic), i es va desestimar una moció d'ICV-EUiA i ERC de rebuig al copagament dels medicaments i a l'atenció sanitària de qualitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.