Societat

Catalunya Nord reacciona a les supressions de subvencions de la Generalitat

La Federació per la defensa de la llengua i la cultura catalanes ha fet pública una carta oberta adreçada al president de la Generalitat Artur Mas

Ràdio Arrels, Òmnium Cultural Catalunya Nord i els professors de català perden les ajudes del govern català

En una lletra oberta a Artur Mas la Federació per la defensa de la llengua i la cultura catalanes de Catalunya Nord qüestiona la voluntat del govern de la Catalunya autònoma de suprimir totalment les subvencions a Ràdio Arrels, Òmnium Cultural i l'associació de professors de català APLEC. Aquesta supressió total de les ajudes de la Generalitat arriba després que altres associacions significatives han patit retallades importants en les subvencions anuals del govern català. La Federació demana l'obertura d'un diàleg entre el teixit associatiu nord-català i el govern de la Catalunya autònoma.

El 5 de juliol, el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Joan Gaubí, va enviar una carta a les tres associacions nord-catalanes on els anunciava que “degut als darrers ajustos de pressupost que s'han realitzat tant al Departament de la Presidència, com al conjunt de la Generalitat de Catalunya i tot el seu sector públic, no hi ha crèdit disponible per destinar a la concessió de subvencions sense concurrència de les quals la vostra associació va ser beneficiaria l'any 2011 i els anys anteriors. Per aquest motiu aquest any 2012, no podem comprometre crèdit per aquest concepte. Lamentem els perjudicis que aquesta situació causi a la vostra associació i als vostres compromisos.”

Malgrat les restriccions pressupostàries,la Federació continua realitzant accions de promoció de la llengua i cultura catalanes i recentment es va reunir amb la presidenta del Consell General dels Pirineus Orientals, Hermeline Malherbe, per fer propostes de cara a promoure l'ús públic i l'ensenyament del català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.