Societat

Turisme

Una discoteca del president del gremi, escenari del ‘reality' de Lloret de Mar

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya s'ha afegit a les protestes per la imatge que el programa televisiu ‘We love Lloret' dóna de la població

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya s'ha afegit a les protestes per la imatge de Lloret de Mar que promou el programa alemany We love Lloret. El seu homòleg alemany també, però no pas pel mal que es pugui fer a la destinació turística catalana, sinó per la pobra imatge que dóna We love Lloret dels joves alemanys. La preocupació s'ha manifestat a Lloret en forma de declaracions des de l'Ajuntament. L'alcalde, Romà Codina, va arribar a dir que considera l'empresari alemany Francis Hage, conegut amb el sobrenom de Don Francis, persona non grata.

L'Ajuntament fa temps que no veu Don Francis amb bons ulls. De fet, el local I Love Lloret, propietat de Don Francis, ha estat tancat dues vegades per ordre de l'Ajuntament, però resoltes les deficiències trobades, continua obert. Les declaracions institucionals contrasten amb el silenci dels gremis turístics de la població. Ni el sector hostaler ni el de les discoteques s'ha pronunciat. Des de fa un temps, el gremi de discoteques ja té un nou president, el propietari de la discoteca Londoner, Richard Bentham. Ahir, Bentham no va voler pronunciar-se sobre el tema. Algunes escenes del programa estan filmades a la seva discoteca. El gremi de la nit és molt sensible a aquestes polèmiques. De fet, poc després dels greus aldarulls de l'estiu del 2011, el llavors president del gremi va dimitir. El 15 d'agost de l'any passat Lloret va viure una manifestació multitudinària de rebuig contra la imatge estereotipada de Lloret i en favor de l'aposta per un canvi. Curiosament, un dels manifestants era Don Francis, que ha fet d'amfitrió als joves de We love Lloret. Els manifestants duien l'adhesiu “Estimem Lloret”. Ell apostava per una postal del seu local, I Love Lloret.

LA XIFRA

8
nois i noies alemanys
van passar quinze dies a Lloret per filmar el programa, amb escenes de borratxera i sexe.

Malestar a Alemanya pels valors juvenils

El president del CAC, Roger Loppacher, ha enviat una carta de queixa a la presidenta de l'autoritat audiovisual de Berlín, Jutta Limbach. El Medienanstalt Berlin-Brandenburg també està elaborant un informe sobre el programa i per la imatge “i els valors que transmet sobre la joventut”. El CAC, a més, posarà a disposició de Limbach l'informe que està fent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.