Política

L'ANC ja té prop de 400 autocars emparaulats

Ahir, l'entitat en tenia un total de 277 de contractats i 122 de previstos

Aquest nombre creix dia rere dia

Les previsions s'estan desbordant i tots els indicadors apunten que la manifestació de la Diada serà multitudinària. Ahir, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ja tenia prop de 400 autocars emparaulats, que sortiran de diversos punts del territori català. D'aquests vehicles, 277 ja estan contractats i 122 estan gairebé a punt de tancar-se.

Unes xifres, però, que són provisionals, perquè creixen exponencialment dia a dia. És per aquest motiu que els responsables de l'ANC no s'atreveixen a fer previsions: “En alguns municipis estem doblant el nombre d'autocars en comparació amb altres mobilitzacions”, remarquen els coordinadors de l'entitat, Ferran Civit i Ignasi Termes. També recorden que en esdeveniments d'aquestes característiques tot s'accelerà els últims deu dies.

En algunes comarques la resposta ha estat d'allò més massiva. A Osona ja hi ha prop de 50 vehicles i a les ciutats de Girona i Salt en tenen una desena. També s'hi han de sumar els dos trens que s'han omplert des de Figueres i Girona –més de 1.000 passatgers– i totes les persones que vagin en vehicle particular a Barcelona.

Després s'ha de tenir en compte un altre factor: la mobilització que puguin fer els partits de les seves bases i també la possible organització d'autocars seus. A hores d'ara, les formacions no tenen xifres oficials del nombre de vehicles, perquè molts militants opten per anar amb l'ANC. El que és segur és que CDC, ERC o Solidaritat s'abocaran en la marxa. Les seccions locals de Convergència ja fa setmanes que estan fent bullir l'olla. “Hi serem perquè entronca amb aquell projecte de transició nacional i amb el desig d'estat propi que CDC va manifestar en el seu últim congrés”, subratllava el secretari general, Oriol Pujol.

Un altre termòmetre que demostra l'efervescència que està adquirint la manifestació són les xarxes socials. Fins ahir uns 48.500 internautes s'havien adherit al Facebook de la convocatòria.

Canvis en el recorregut

Preveient que la bola de neu cada dia s'està fent més gran, l'ANC, d'acord amb la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, ha decidit modificar el recorregut de la marxa per poder-ne garantir la fluïdesa. En principi estava previst que la gent es concentrés a les sis de la tarda a la plaça Catalunya, on es faria un acte polític a tocar del monument de Francesc Macià, i després s'aniria en manifestació cap al Parlament. Ara la situació ha canviat. L'hora continua sent les sis de la tarda, però el punt de trobada es desplaça fins a la cruïlla de Gran Via amb passeig de Gràcia.

Els participants baixaran per Via Laietana i acabaran a l'avinguda del Marquès de l'Argentera amb el passeig Picasso, a l'entrada del parc de la Ciutadella i a pocs metres del Parlament. Aquí és on es faran els discursos i altres esdeveniments.

Llavors, una delegació de l'Assemblea es dirigirà cap a la seu del legislatiu per reunir-se amb la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, que ja ha confirmat que els rebrà.

LA FRASE

Estem molt contents de la resposta del poble català. Ara és l'hora de la veritat
Ferran Civit
COORDINADOR DE L'ANC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.