Política

Pons : “Estem caient a la trampa d'acceptar que Catalunya no és Espanya”

El dirigent popular creu que “no hem d'anar directament al divorci sense passar abans per l'assessor matrimonial”

Assegura que Mas va donar “poques oportunitats” a Rajoy a la reunió sobre el pacte fiscal

El vicesecretari general d'Estudis i Programes del PP, Estéban González Pons, ha afirmat que “estem caient a la trampa d'acceptar que Catalunya i Espanya són coses diferents i que es pot parlar d'una separació de Catalunya sense que Espanya se'n ressenti, quan en realitat Catalunya és Espanya”.

En declaracions a Cuatro, el dirigent popular ha assegurat que “Catalunya i la resta estarem pitjor separats, perquè en el món actual quan més units estiguem serà millor”. En aquest sentit, creu que s'haurien de “trobar solucions”, “no anar directament al divorci sense haver passat abans per l'assessor matrimonial”.

Segons González Pons, el “conflicte” entre Catalunya i Espanya s'hauria de solucionar “tendint ponts, dialogant més, d'una manera més constructiva”. El popular ha assegurat que “el que és responsable en aquests moments a Espanya és tendir ponts cap a Catalunya i de Catalunya cap a Espanya en lloc de trencar els que queden”.

El vicesecretari general d'Estudis i Programes del PP s'ha mostrat convençut que a la manifestació de la Diada no hi havia només independentistes sinó “els que estan enfadats amb tot i volen expressar-ho”. “Si la manifestació s'hagués convocat amb una altra causa hauria tingut també una enorme atenció”, ha assegurat.

González Pons ha advertit que l'estat espanyol es troba “en un moment molt delicat” ja que l'any que ve s'hauran de tornar entre deute públic i privat “1.000 milions d'euros cada dia de l'any”. Per això, ha afegit, “necessitem confiança internacional”.

“Que a més de ser un país econòmicament complex, Espanya sigui un país políticament impossible dificulta moltíssim que puguem crear ocupació, créixer i tenir accés al crèdit internacional”, ha etzibat.

Segons el popular, el president de la Generalitat, Artur Mas, va donar “poques oportunitats” al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la reunió que van mantenir dijous a La Moncloa. “Quan algú va al president del govern a demanar-li una cosa que no està a la Constitució ni ho permet la llei el president no té més alternativa que dir-li que no”, ha reblat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.