Política

Mas avisa que hi haurà una consulta sobre l'autodeterminació amb o sense aval de l'Estat

El president de la Generalitat insta tots els partits a pactar com fer la consulta després de les eleccions del 25-N

Fa una crida al PSC perquè si els catalans donen la majoria als partits sobiranistes, se sumin a fer aquest procés

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida a tots els partits perquè, un cop passin les eleccions del 25-N, s'asseguin a decidir les condicions com fer una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya. “La consulta s'ha de fer en qualsevol cas”, amb o sense l'autorització de l'Estat, ha avisat Mas en la segona sessió del debat de política general al Parlament.

En resposta al socialista Xavier Sabaté, que s'ha posicionat a favor d'un referèndum “legal” i amb una pregunta “clara”, Mas ha llançat aquesta proposta, avisant que la consulta es farà compti o no amb l'aprovació de Madrid: “Si es pot fer per referèndum perquè el govern espanyol l'autoritza millor. Però si dóna l'esquena i no l'autoritza, s'ha de fer igual”, ha dit en la seva rèplica al socialista Xavier Sabaté

El president de la Generalitat ha demanat saber primer el resultat de les eleccions, conformar “majories per encetar aquest camí” i un cop conformat, seure a decidir les condicions de la consulta. “M'agradaria que vostès hi fossin”, ha dit Mas al PSC en una de les seves intervencions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.