Política

Fernández Vara demana que Catalunya retorni els extremenys “que es va endur ara fa 30 o 40 anys”

L'expresident extremeny creu que si Mas aconsegueix l'objectiu de la independència hauria de tornar les “150.000 persones sostretes” a Extremadura “més els seus fills i els seus néts”

Considera molt greu que el president català porti el país a unes eleccions basades en la independència en un moment de crisi

L'expresident d'Extremadura i líder del PSOE en aquesta comunitat, Guillermo Fernández Vara, ha demanat a Catalunya que, si s'independitza, retorni les 150.000 persones que “ens van ser sostretes, més els seus fills i els seus néts”.

En una entrada al seu bloc, el dirigent socialista extremeny acusa el president de la Generalitat, Artur Mas, de sotmetre a Catalunya i Espanya, en plena crisi, a “unes eleccions bassades en la independència, i no en l'ocupació les empreses, l'educació o la sanitat”.

Ara bé, adverteix que si el president català aconsegueix aquest objectiu “hauria de tornar abans el que es van endur ara fa 30 o 40 anys”. En aquest sentit, precisa que no reclama “riqueses materials” sinó “éssers humans. 150.000 persones que ens van ser sostretes, més els seus fills i els seus néts”. Fernández Vara recorda que aquestes persones nascudes a “una part d'Espanya anomenada Extremadura” van haver d'emigrar perquè aquesta “no els podia donar de menjar perquè així ho havia decidit algú. I van marxar cap a una altra part d'Espanya, Catalunya, perquè el mateix ho va decidir”.

“Arribat el moment, si us plau, que abans ens els retornin”, conclou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.