Successos

Identifiquen el nen que apareix a les imatges i la família exerceix l'acusació

Els Mossos van investigar entre els participants al casal fins que van identificar la nova víctima, que fins ara no havia denunciat l'agressió

El nen que apareix a les imatges que el departament d'informàtica forense dels Mossos d'Esquadra va poder recuperar del telèfon mòbil de Josep Castiella ha pogut ser identificat. El descobriment de la gravació va provocar un gir al cas en afegir-se la imputació d'agressió sexual als càrrecs d'abusos i pornografia que ja pesaven sobre el monitor, perquè en l'enregistrament es veu clarament com un home fa una fel·lació a un menor. Els Mossos, però, van tenir dificultats per trobar la víctima, que des d'un primer moment es va comprovar que no era cap dels nens que ja havien denunciat. Finalment, se l'ha identificat i la seva família, ahir mateix, a través del lletrat Carles Monguilod, va comparèixer al jutjat de Blanes per exercir l'acusació contra el monitor.

Carles Monguilod, que ahir no va poder ser als jutjats per assistir a la declaració de Castiella, va qualificar del tot ajustada la decisió de la jutgessa de fer-lo empresonar, ja que considera que els indicis de delicte són contundents, encara que l'acusat negui que sigui ell l'home que apareix al vídeo.

Ara són almenys quinze les víctimes que han comparegut com a acusació particular en la causa i no es descarta que es destapin més casos. Ahir, mentre l'imputat estava essent interrogat, una dona va anar a informar als periodistes i al lletrat de l'acusació, Joan Comas, que feia uns quatre anys ella havia vist un noi, que ha identificat com Castiella, que estava fent tocaments libidinosos “ a nens, no a cap nena” mentre estaven en un parc de la sortida de Lloret. Aquesta testimoni era al parc amb el seu nét i va trobar sospitosa la manera com el noi s'acostava a la mainada.

Des de fa catorze anys Castiella treballa en activitats de lleure infantil. Organitzava els casals d'estiu i de Nadal de l'Ajuntament de Lloret, realitzava activitats extraescolars a col·legis, feia classes particulars de guitarra, de tennis, acollia nens sahrauís, feia d'entrenador d'handbol, participava en activitats de rem.... Tota una sèrie d'ocupacions que li permetien estar a prop dels nens sense aixecar sospites.

LA XIFRA

14
anys
fa que Josep Castiella participa en activitats de lleure amb nens. Els afectats tenen entre 4 i 9 anys.

LA DATA

07.03.12
va ser detingut
el monitor i va quedar en llibertat fins ahir, quan la jutgessa es va decidir a empresonar-lo.
Les claus

El nen sahrauí i la directora de les monges

tura soler

Josep Castiella va aportar ahir a la jutgessa el nom del nen sahrauí que va tenir acollit a casa seva durant unes setmanes l'estiu del 2011. En vista de l'evolució dels fets, l'acusació sospita que aquest nen podria haver estat víctima també d'abusos per part del monitor. Una representant de l'associació que s'encarrega de tramitar els acolliments de nens sahrauís es reunirà la setmana que ve amb el lletrat Joan Comas per decidir si adopten mesures per aconseguir l'exploració d'aquest nen i comprovar si també va ser víctima d'abusos. També s'està pendent que se citi a declarar la directora del col·legi de monges que va decidir, sense donar explicacions, prescindir dels serveis de Castiella, que hi feia activitats extraescolars. Comas ja va demanar aquesta declaració però hi va acudir l'actual director, que desconeixia el cas perquè no era al centre quan es va produir l'acomiadament de Castiella. Va aportar el nom de la directora anterior, que encara no ha prestat declaració. L'acusació vol comprovar si el van aviar per sospites d'abusos als alumnes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.