Política

El Parlament aprova convocar una consulta d'autodeterminació la pròxima legislatura

La resolució ha tirat endavant amb 84 vots a favor, 21 en contra i 25 abstencions

CiU, ERC, ICV-EUiA, SI, Democràcia Catalana i el diputat socialista Ernest Maragall han donat suport al referèndum sobiranista

El PP i Ciutadans hi han votat en contra i el PSC finalment s'ha abstingut

El parlament català ha aprovat aquest dijous, amb 84 vots a favor dels 131 emesos per la cambra, una proposta de resolució per convocar, prioritàriament durant la pròxima legislatura, una consulta perquè els catalans puguin determinar “lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu”.

Els grups que han votat a favor són CiU, ERC, ICV-EUiA, Solidaritat, Democràcia Catalana i el diputat socialista Ernest Maragall, i en contra el PP Català i Ciutadans (21 escons). Els 25 diputats restants del PSC s'han abstingut.

La resolució aprovada, després de l'anunci d'avançar eleccions a Catalunya per al 25 de novembre, diu: “El Parlament de Catalunya constata la necessitat que el poble de Catalunya pugui determinar lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu i insta el govern a fer una consulta prioritàriament dins de la pròxima legislatura”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.