Política

L'Estat avisa que té mecanismes jurídics per aturar un referèndum d'independència

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaria adverteix que l'executiu està disposat a utilitzar aquests instruments

Insisteix en què la consulta és il·legal i no conforme a la Constitució

El govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha insistit aquest divendres que un referèndum independentista a Catalunya seria il·legal i ha avisat que l'Estat disposa d'“instruments jurídics” per aturar-lo.

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, De Santamaría ha assegurat que un referèndum d'aquestes característiques afectaria el model territorial de l'Estat.

La portaveu de l'executiu ha recordat que la convocatòria d'un referèndum per part d'un territori “té un procediment constitucional”, que és “l'autorització de l'Estat”.

Per aquest motiu, ha assenyalat que “seria un assumpte que afectaria el conjunt del poble espanyol” i caldria fer la pregunta a “tots i cada un dels espanyols”.

Per tant, ha advertit que la convocatòria d'una consulta d'autodeterminació seria “il·legal” i “no conforme amb la Constitució” i caldria evitar-la. En aquest sentit, ha afirmat que existeixen els “instruments jurídics i judicials per aturar-ho i un govern disposat a utilitzar-los”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.