Política

Comerç

Blanes vol modificar la trama urbana consolidada

Ho demanarà a la Generalitat per incloure-hi comerços que n'estan fora i per poder atreure més inversions

El ple de l'Ajuntament de Blanes va aprovar ahir demanar a la Generalitat de modificar la delimitació de la trama urbana consolidada per poder-hi incloure dues zones del municipi que ara mateix n'estan excloses tot i que ja fa anys que s'hi ha consolidat l'activitat comercial. Tots els grups hi van votar a favor.

El regidor d'Urbanisme, Miquel Lupiáñez, va explicar que es pretén potenciar la instal·lació de noves empreses a la zona. Una de les àrees afectades és el polígon industrial Nord, que amb el temps ha esdevingut més comercial que no pas industrial. Les restriccions que imposen les lleis de comerç impedeixen que s'hi instal·lin nous comerços, tot i que amb el creixement de Blanes aquesta zona que havia de ser polígon industrial ha acabat enganxada a les zones amb habitatges.

Blanes no es va incloure, en el pla territorial sectorial d'equipaments comercials de la Generalitat, en el conjunt de municipis als quals es va proposar una nova delimitació de la seva àrea de concentracions comercials.

D'altra banda, el ple també va acordar per unanimitat aprovar provisionalment el projecte de modificació puntual del pla especial del sistema general portuari del municipi, tramès i formulat per Ports de la Generalitat, que també desestima les al·legacions de l'associació de veïns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.