Política

Vidal-Quadras proposa que la Guàrdia Civil intervingui Catalunya

El vicepresident del Parlament Europeu creu que un general de brigada hauria de prendre el control dels Mossos

Considera que com la Generalitat “ignora les sentències ”del TC, cal buscar alternatives, com la intervenció

Aleix Vidal-Quadras, vicepresident del Parlament Europeu, ha proposat aquest dijous a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que “vagi preparant un general de brigada de la Guàrdia Civil” després que el Parlament de Catalunya hagi aprovat una resolució que insta el pròxim govern a convocar una consulta d'autodeterminació preferiblement durant la pròxima legislatura. Sáenz de Santamaría ja ha dit que la portaran al Tribunal Constitucional, però en declaracions a Intereconomía, Vidal-Quadras ha alertat que la Generalitat “ignora les sentències” del TC, per la qual cosa ha proposat la mesura alternativa d'una intervenció.

Vidal-Quadras ha augurat que el TC “s'oposarà a que es cometi un acte contra la Constitució”, però ha recordat que la Generalitat “ignora les sentències”. Per això ha recomanat a la vicepresidenta del govern espanyol, que s'ha mostrat partidària de dur la qüestió al garant de la Constitució, “que vagi preparant un general de brigada de la Guàrdia Civil”.

Posteriorment, el vicepresident del Parlament Europeu ha explicat quina serà la cadena d'esdeveniments al seu parer: “L'article 155 de la Constitució preveu un mecanisme per intervenir una autonomia en cas que incompleixi greument les lleis. Com que això ja s'ha produït, a banda d'impugnar la decisió davant del Constitucional, el govern s'ha de posar en contacte amb Mas per dir-li que el que ha fet està fora de la llei i que rectifiqui o que intervindrà”.

Un cop passi això, diu Vidal-Quadras, “el Senat es reuneix, vota, i a continuació l'autonomia queda intervinguda. El Parlament es dissol, el govern de la Generalitat se'n va a casa i la delegació del govern pren el control de Catalunya. El general de brigada que jo deia pren el comandament dels Mossos i ja està”.

I finalment ha afegit: “I si treuen la gent al carrer, que la treguin, perquè quan faci una setmana que es manifesten la gent ha d'anar a casa, perquè de manifestar-se no es menja”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.