Política

Blasco creu que el TSJ sobreseurà el cas

L'exconseller ha comunicat personalment la seua imputació al president Fabra

El síndic del PP a les Corts i exconseller valencià de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco, considera un “alleugeriment” poder anar a declarar al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ja que ha estat imputat en la coneguda com a causa de Cooperació en la qual s'investiguen presumptes subvencions irregulars a ONG per part de l'extinta conselleria. Així, assegura que tindrà “l'oportunitat d'aclarir” la situació, alhora que s'ha mostrat “convençut” del sobreseïment del cas.

Blasco ha explicat que després d'una situació “d'indefensió” que, segons ha recalcat, “s'ha allargat 24 mesos” i en la qual no s'ha pogut defendre, la imputació suposa una “oportunitat” per a donar explicacions d'una acusació que “no té cap fonament ni cap base judicial”. S'ha mostrat convençut que la causa “se substanciarà amb un sobreseïment”.

Comunicació amb Fabra

Després de conéixer la seua imputació, Blasco ha contactat amb el president de la Generalitat, Alberto Fabra, que es troba a Madrid en la Conferència de Presidents per comunicar-li la seua situació judicial i li ha comentat que, tal com va anunciar al juny, deixarà el càrrec de síndic del PP i s'han emplaçat per parlar demà. Segons ha explicat, Fabra ha valorat la seua decisió de la qual ha dit que és “un encert”, ha comentat Blasco.

L'exconseller, que va delegar les seues funcions en Rafael Maluenda, mantindrà la seua condició de diputat perquè ha apuntat que abandonar-lo “seria una incongruència”, basant-se en la presumpció d'innocència, ja que no ha estat condemnat. Ha insistit que ha posat el seu càrrec a la disposició del partit perquè no vol ser “cap problema”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.