Política

El pes de Barcelona preocupa el sector catalanista del PSC

El bloc catalanista veu en perill la seva tradicional posició a Girona

Un sector dels socialistes gironins està preocupat pel pes que està adquirint l'aparell del partit de Barcelona en la confecció de la llista i, més específicament, en l'elecció del candidat. Però, de fet, els socialistes gironins no tenen candidat, si més no oficialment. La direcció del partit a Barcelona, sense ser determinant en aquest procés –sempre s'ha intentat respectar la llista que surti del territori–, aposta clarament per Juli Fernández, el qual encara no s'ha pronunciat i dilata la seva decisió en el temps. Per tant, i tret del primer secretari dels socialistes gironins, ningú es mou, almenys obertament. Tothom està expectant.

Però aquesta dinàmica no deixa de crear cert neguit en alguns sectors socialistes gironins perquè aquesta vegada el candidat vingui recomanat o tingui el suport explícit del carrer Nicaragua, seu central del PSC a Barcelona. El bloc més catalanista ha vist, doncs, com ha anat perdent pes en els últims anys; el darrer exemple va tenir lloc en la mateixa executiva ampliada del partit, quan el portaveu al Parlament, Joaquim Nadal, va haver de deixar el seu lloc en ser rellevat com a portaveu parlamentari, abans de la dissolució. Ara, tot depèn del que resolgui Fernández, per un costat pressionat des de Barcelona perquè lideri la llista i, per l'altra, compromès amb l'alcaldia de Palafrugell.

L'efecte Geli

L'exconsellera i veterana diputada Marina Geli, del sector més catalanista del partit, pot ser candidata si Fernández es retira. També és cert que alcaldes com ara Estanis Puig o Consol Cantenys poden ocupar llocs destacats en la llista; això sí, en funció del candidat i la llista que resulti d'aquest procés. Un procés que no necessàriament ha d'acabar amb Juli Fernández de cap de cartell pel PSC a la circumscripció de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.