Successos

LLORET DE MAR

Infants víctimes de Castiella han canviat d'escola

Han començat el curs en un altre centre

L'alcalde manté en el càrrec el regidor qüestionat per l'oposició

Alguns dels nens víctimes de les agressions sexuals de Josep Castiella han canviat d'escola per evitar l'entorn on s'havien produït els abusos. Ho va anunciar ahir Romà Codina, alcalde de Lloret de Mar, que va comparèixer en roda de premsa per donar explicacions del cas.

El canvi de centre escolar va ser una de les reivindicacions que els pares van fer arribar a l'alcalde en una reunió celebrada abans de l'estiu. “A pesar de ser competència d'Ensenyament vaig demanar al regidor que ho fes i vam aconseguir que els nens poguessin canviar d'escola”, va explicar Codina. Ignasi Riera, regidor d'Ensenyament i Joventut, va afegir que l'Ajuntament s'havia “coordinat amb la delegació d'Ensenyament a Girona per tal de poder fer el trasllat amb la màxima celeritat”. Segons fonts municipals, uns quatre infants s'haurien acollit al canvi d'escola i aquest curs ja l'han començat en un altre centre educatiu. L'objectiu ha estat que les víctimes no haguessin de continuar estudiant a l'edifici on s'havien produït els abusos.

En la roda de premsa d'ahir, l'Ajuntament va confirmar que des que es van conèixer les denúncies el passat mes de març, Castiella va deixar de treballar a les escoles, tant a les que ho feia contractat per l'Ajuntament com a les que ho feia a través de l'AMPA. Només es va mantenir el contracte del punt d'informació juvenil, adreçat a nois i noies a partir de 14 anys. El juny l'Ajuntament va intentar que Castiella en fes la cessió, però s'hi va negar. Va ser fa uns dies, amb el canvi d'imputació –d'abús a agressió sexual– i l'ingrés a la presó, que l'Ajuntament “rescindeix el contracte” emparant-se en “l'alarma social”, una figura legal que permet rescindir el contracte públic que encara unia l'imputat amb el consistori lloretenc, segons va explicar Riera. El regidor, però, va deixar molt clar que durant aquests mesos Castiella s'havia limitat a coordinar els punts d'informació sense poder's-hi acostar perquè s'havia dictat una ordre d'allunyament.

Codina va explicar que els pares de les víctimes també li havien demanat que es mantingués l'atenció psicològica –així es fa– i que s'emetés l'entrevista vetada a la ràdio municipal. L'emissió es va fer ahir al matí.

Riera continuarà al càrrec

D'altra banda, Riera va anunciar ahir que havia posat el seu càrrec a disposició de l'alcalde, després que l'oposició en bloc li hagués demanat la dimissió. En el mateix acte, però, Codina va anunciar que manté la confiança en Riera i va qualificar de “fastigós” l'ús polític que s'havia fet del cas. L'alcalde va ser especialment sever amb el Millor, el principal grup de l'oposició, a qui va acusar de “populista, demagògic, hipòcrita i feixista de manual”. Codina i Riera van estar acompanyats per gairebé tots els regidors de CiU. Només faltava una regidora. Tampoc hi va ser el regidor d'ERC, soci de govern.

LA FRASE

Lamentem que aquest cas s'hagi portat a l'esfera política; donem ple suport al regidor
Romà Codina
alcalde de Lloret de Mar

L'oposició manté la petició de dimissió de Riera

Els partits de l'oposició –Millor, PSC, PP i ICV-EUiA– es van reafirmar ahir en la petició de dimissió d'Ignasi Riera. Marc Fuertes, portaveu del Millor, es va mostrar “molt decebut” per les explicacions de l'equip de govern i va acusar l'Ajuntament de “posicionar-se més amb el presumpte agressor”. I va deixar anar que Castiella havia “col·laborat en la campanya” de CiU –la federació va contractar la seva empresa–. Fuertes va donar per fet que la unió de l'oposició es mantindrà per forçar un ple extraordinari per demanar la dimissió de Riera. Joan Bernat, portaveu del PSC, però, va matisar: “No ens tirem enrere, però sí que valorarem les formes i els temps amb què es fan.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.