Política

Mas avisa que si l'Estat diu no al referèndum acudiran a les lleis internacionals

El president de la Generalitat desitja que la consulta sobre l'autodeterminació tingui cabuda dins del marc legal espanyol però recorda que “n'hi ha d'altres”

Afirma que Catalunya és “perfectament viable econòmicament”

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha assegurat que el primer que farà el govern que surti de les eleccions del 25-N el primer que farà serà convocar una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya. Si la resposta de l'Estat és “no”, Mas ha recordat que a part del marc legal espanyol existeix l'europeu i l'internacional. “Cal deixar clar que les lleis espanyols no són les úniques i que existeix el marc internacional”, ha remarcant afegint que, desitja que la consulta es pugui fer dins del marc legal espanyol però, ha recordat, “no és l'únic”.

El president de la Generalitat ha respost així a la pregunta d'un mitjà estranger. Ha estat llavors quan Mas ha assegurat que pel tema del pacte fiscal ha estat en contacte amb diferents governs europeus i que, després de les eleccions hi tornarà a contactar per explicar l'objectiu de convocar una “consulta sobre si Catalunya ha de convertir-se en un estat de la Unió Europea”.

Mas també ha insistit que ell és dels que pensa que “Catalunya és perfectament viable econòmicament” i ha reiterat que durant la pròxima legislatura els catalans han de poder decidir lliurament el seu futur i en l'horitzó del dret a decidir hi ha de caber un estat propi per a Catalunya. “Catalunya no hi pot renunciar”, ha afirmat, tot remarcat que l'estat propi per a Catalunya hauria de ser dins d'Europa i dins l'euro i “amb ponts amb l'Estat espanyol”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.